TEOG tercih ve yerleştirme sonuçları (2016) ÖĞREN! - TEOG tercih sonuçları (2016) açıklandı!

2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? yani TEOG tercih sonuçları (2016) saat kaçta açıklanacak?, TEOG yerleştime sonuçları 2016 açıklandı mı? sorularının yanıtları haberimizde.. Milyonlarca öğrencimizin ter döktüğü liselere giriş sınavı olan 2016 TEOG tercih sonuçlarında geri sayım başladı. Nisan ayında yapılan ve tercihlerin 29 temmuz tarihinde bittiği TEOG tercih sonuçları açıklanma tarihi değişmişti. Bu sabah ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG tercih ve yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Peki 2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?, İşte yanıtı ve TEOG tercih sonuçları 2016 yani 2016 TEOG yerleştirme sonuçları ilgili merak edilen tüm detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

TEOG tercih ve yerleştirme sonuçları (2016) ÖĞREN! - TEOG tercih sonuçları (2016) açıklandı!
TEOG tercih ve yerleştirme sonuçları (2016) ÖĞREN! - TEOG tercih sonuçları (2016) açıklandı!
GİRİŞ 18.08.2016 10:47 GÜNCELLEME 18.08.2016 10:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ülkemizde milyonlarca öğrencimizin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri olan 2016 TEOG tercih sonuçları, lise yerleştirme sonuçları ile ilgili yeni gelişme var

2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?,   yani TEOG tercih sonuçları (2016) saat kaçta açıklanacak?,TEOG yerleştime sonuçları 2016 açıklandı mı? sorularının yanıtları haberimizde.. Milyonlarca öğrencimizin ter döktüğü liselere giriş sınavı olan TEOG tercih sonuçlarında geri sayım başladı.  Nisan ayında yapılan ve tercihlerin 29 temmuz tarihinde bittiği TEOG tercih sonuçları açıklanma tarihi değişmişti. Bu sabah ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG tercih ve yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Peki 2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?, İşte yanıtı ve 2016 TEOG tercih sonuçları yani 2016 TEOG yerleştirme sonuçları ilgili merak edilen tüm detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

BAKAN YILMAZ: TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG tercih ve yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Fakat Bakan Yılmaz kaçta açıklanacağına dair bir bilgi vermedi.

TEOG tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden öğrenebilir.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARINDAN SONRA NAKİLLER YAPILACAK

TEOG tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri de belli oldu.

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde.

TEOG TERCİH SONUÇLARI 2016 NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB tarafından 12 Ağustos tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Aşağıda sizin için direk tercih sonuç sayfasına ulaşabileceğiniz bağlantı adresini tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

2016 TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

MEB'TEN TEOG TERCİH SONUÇLARI ÖNCEKİ DUYURUSU

29 Temmuz tarihinde sona eren tercih başvuruları sonrasın lise yerleştirme sonuçlarının nereden ve nasıl öğrenileceği merak konusu oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilmesinden sonra MEB tarafıdan 2016 TEOG sınav takvimini değiştirildiği duyuruldu.

2016 TEOG TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG tercih sonuçları MEB'den herhangi bir yeni tarih erteleme olmaması durumunda 8 Ağustos yerine 12 Ağustos tarihi olarak belirtmişti. TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının açıklanmasına az bir süre kaldı. Yerleştirme tercih sonuçlarının herhangi bir aksilik olmaması durumunda belirtilen tarihte  açıklanacağı tahmin ediliyor. 

MEB'İN YENİ TEOG SINAV SONUÇLARI TAKVİMİ 

ASKERİ ÖĞRENCİLER NAKİLLERİNİ TEOG PUANI İLE TERCİH YAPACAKLAR

Kapatılan askeri okullarda eğitim gören öğrencilerin nakilleri il ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, KHK ile kapatılan askeri liselerdeki öğrencilerin nakil süreçlerine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre; Tekin, "SBS veya TEOG... O dönem tabi olduğu sisteme göre, aldıkları puanlar üzerinden kendilerine tercih hakkı vereceğiz. Geçen yıl 9. sınıfta okuyup bu yıl 10. sınıfa geçen öğrencilerimiz, fen ve sosyal bilimler liseleri dışındaki bütün ortaöğretim kurumlarını tercih edebilecekler. 10. sınıfta müfredat farklılaşıyor. Dolayısıyla 10. sınıftan 11'e, 11'den 12'ye geçen öğrenciler, sadece puanlarına uygun Anadolu liselerine kayıt olabilecek." dedi.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecekler. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki haklarından vazgeçmiş sayılacaklar. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için ise, 7-10 Eylül tarihlerinde istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretime başlanacak.

 

YORUMLAR 24
  • Ogrenci 7 yıl önce Şikayet Et
    2.Tercih sonucuna nerden bakicamm link atin
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl giricem
    Cevapla
  • ibo 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bakıcaz arkdaşalr ?
    Cevapla
  • ayş 7 yıl önce Şikayet Et
    siz nasıl ögrendiniz
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    oleyyyyyy feni kazandım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması