MEB'den 600 okula 4’lü paket kararı

MEB, TEOG’un yerini alacak yeni sistemde “sınavla girilebilecek” 600 okula ilişkin “4’lü paket” kararı aldı.

MEB'den 600 okula 4’lü paket kararı
MEB'den 600 okula 4’lü paket kararı
GİRİŞ 10.11.2017 11:27 GÜNCELLEME 10.11.2017 11:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG’un yerini alacak yeni sistemde “sınavla girilebilecek” 600 okula ilişkin “4’lü paket” kararı aldı. Buna göre, MEB, 600 okulu il bazlı belirleyecek. Sınavı kazanamayan öğrenciler, 5 seçenek arasında, eğitim bölgesindeki 
okullara yerleştirilecek.

MEB, “sınavla girilecek” okul isimlerini açıklamak için çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, bu kapsamda 81 ilin il milli eğitim müdürünü dün Ankara’da topladı. 

 

 

İSTANBUL’DA 40, ANKARA’DA 20 OKUL

Sınavla girilecek okullar belirlenirken, ilk aşamada ilçelerdeki okulların son 4 yıllık başarı puanı ortalamasına göre sıralama yapılacak. İlçeler, belirledikleri okulları il milli eğitim müdürlüklerine iletecek. Okullar, ildeki komisyonda değerlendirildikten
sonra bakanlığa sunulacak. Her ilde sınava girecek öğrencilerin yüzde 10’unun yerleşebileceği sayıda “sınavla girilecek okul” belirlenecek. Bu kapsamda İstanbul’da 40, Ankara’da 20 okulunbelirleneceği kaydedildi.

TEMATİK LİSELER DE SINAVLA ALACAK

Her ilde sınavla girilebilecek en az 4 okul tespit edilecek. Bunlar fen, sosyal bilimler, Anadolu imam hatip ve proje okulundan oluşacak. Proje okullarında öncelik ise tematik (spor vb.) liselere verilecek. Yaklaşık 50 proje okul, sınavla girilecek okul olarak belirlenecek. Büyükşehirlerde sınavla girilecek okul sayısı, ildeki öğrenci sayısına göre daha da artırılabilecek. Mayıs ayı içinde açıklanması beklenen 600 okulun isminin gelecek hafta duyurulması bekleniyor. Nüfusu 30 binden küçük olan ilçeler tek bir eğitim bölgesi olarak tanımlanacak. Sınav soruları TEOG’da olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak ve her ilde sınav yapılacak.

HABERTÜRK

YORUMLAR 7
  • mehtap 6 yıl önce Şikayet Et
    her ilden şeklinde belirlenmesi çok doğru. Her ilden il genelinde yüzdelik dilimi yüzde 10 a giren öğrenci kadar okul sınavla öğrenci almalı. Bu öğrenciler 10 yıl sonra illerine üst düzeyde hizmet edebilecek yeterlilikte yetiştirilmeli. Türkiye'de 600 ün üzerinde fen lisesi var bazı fen liseleri bu kapsama alınmamalı yerlerine büyük ilçelerde puanı yüksek anadolu liseleri alınmalıdır.
    Cevapla
  • akbş 6 yıl önce Şikayet Et
    gülsüm
    Cevapla
  • buse 6 yıl önce Şikayet Et
    bence tüm liseler eskisi gibi düz liseye dönsün ne öğrenciler arasında sınıf farkı olur ne de bir sorun çünkü öğrenciler yok o meslek liseli aptal yok bu anadolu zeki gibi sözlere maaruz kalıyor bunun önüne geçmek için benim fikrim düz lise
    Cevapla
  • buse nur 6 yıl önce Şikayet Et
    ben buna çok karşıyım meslek lisesinin aşağılanmasına ben çok başarılı bir öğrenci olmama rağmen 2015-2016 yılındaki teogdan 335 alarak bir meslek lisesine gittim istanbul küçükçekmecedeki okulların puanlarının çok yüksek olmasından ibaret benim geleceğim mahvoldu bunun sorumlusu kesinlikle ben değilim heyecandan ibaret oldu herşey artık bu sınav sistemlerini kaldırında iyice öğrencilerin geleceğini karartmayın Allah rızası için siz yeni yeni icatlar getirdikçe biz avrupa devletlerine göre 20 yıl geriliyoruz artık anlayın şunu meslek liselerini kötülemekten vazgeçin kısaca meslek lisesine aptallar fene anadoluya zekiler gider fikrini bu kalıplaşmış çirkin sözlerden kurtulun.
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    yuzde 10 çoooook yüksek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir