Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programıyla desteklenmesine karar verilen “KAIHLLAB” Projesinin açılışı yapıldı.

Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek
Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek
GİRİŞ 20.11.2017 19:19 GÜNCELLEME 20.11.2017 19:19

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programıyla desteklenmesine karar verilen “KAIHLLAB” Projesinin ve STEM laboratuvarının açılışı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programıyla desteklenmesine karar verilen  “KAIHLLAB” Projesinin ve STEM laboratuvarının açılışı 20 Kasım 2017 Pazartesi günü Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. İlk olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Şehit Mustafa Yaman Konferans Salonunda yapılan tören düzenlendi. Ardından STEM laboratuvarının kurdeleleri kesilerek mekân gezildi ve bilgiler alındı. Açılışa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut KAVRANOĞLU’nun yanı sıra akademisyenler, ilçe protokolü, müdürler, misafirler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’ye Öncü, Dünyaya Örnek

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mitat TEKÇAM, açılış konuşmasında okulun proje, olimpiyat çalışmalarından söz ederek 2017’de kazanılan ulusal ve uluslararası başarıları anlattı. Okulun marka projelerinden Bilim Seyyahlarına ayrı bir paragraf açtı. Tekçam, “2015’de Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri başlığına yazıp destek aldığımız Bilim Seyyahları projemiz 2015 ve 2016 yıllarında okulumuzda uygulandıktan sonra 2017 yılında 3 kıtada 7 ülkeyi dolaştı” dedi. Tübitak 4004, 4006, 4007, YTB, TİKA, e-twinning, Avrupa Birliği ve Gençlik Spor Bakanlığı projelerine katılarak kabul alan öğretmenlerini tebrik etti.  Okulun laboratuvarlarından ve imzaladıkları eğitimde işbirliği protokollerinden bahseden TEKÇAM, okulun “Türkiye’ye Öncü, Dünyaya Örnek” vizyonuyla çalıştığını vurguladı.

KAIHLLAB ve STEM Laboratuvarı

KAIHLLAB projesi koordinatörü Dr. Vedat GENÇ, yaptığı bilgilendirme konuşmasında şunları belirtti, “(KAİHL-LAB) adlı projemiz ile gençlerin; araştırmacı ruhunu ortaya çıkarmak, bilimsel araştırmalara yönlendirmek, bilim ve tekniğe ilgisini arttırmak amaçlanmış ve ülkenin teknolojik kalkınmasına ve bilimsel gelişmesine katkı sağlayacak bir neslin yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca Lise çağlarında üniversite seviyesinde verilecek eğitimlerle, gençler geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek, öğrendikleri bilgiler ve aldıkları eğitimler, onların ufuklarını açarak, özgüveni yüksek bireyler olarak hayata hazırlanmalarına katkı sağlayacaktır.

Proje kapsamında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir "Proje Laboratuvarı (STEM) " kurulması planlanmıştır. Proje kapsamında 11 aylık bir eğitim programı hazırlanmıştır.
Günümüz teknolojisinin geldiği nokta düşünüldüğünde yazılımın ve programlamacılığın hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olduğu muhakkaktır. Gençlerimizin teknolojiyi kullanan bireyler olmaktan öteye geçip, kendisi teknolojisini üreten bireyler olarak ülkemiz kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla bu alanlarla ilgili eğitim çalışmalarının arttırılması ve gençlerimizin bu alanlara yönlendirilmesi gerekmektedir.
Proje kapsamında açacağımız bu laboratuvarda; Yazılım, Robotik ve Endüstriyel Tasarım olmak üzere üç farklı kurs uygulaması yapılacaktır”

Proje Başarıları

21-22 Ekim 2017’de İzmir’de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün düzenlediği Roboleague’de 2. Ve 3. olan okul takımları ile 03-05 Kasım 2017’de Romanya RoboChallenge’de serbest kategoride birinci olan öğrenciler törende ödüllendirildi

Bilimin Önemi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu başarılı öğrencilere ödüllerini takdim ettikten sonra öğrencilere hitap etti. Konuşmasında bilimin önemini sıkça vurgulayan Kavranoğlu, İslam’ın bilime verdiği öneme değinerek tarihi seyir içerisinde Müslümanların gerçekleştirmiş olduğu başarıları anlattı. Müslümanlar bilim ve teknolojide çağın gerektirdiği gelişmelerden ne zaman uzak kalmışlarsa kaybetmişlerdir. Bu yüzden Müslümanlar bilimden ve bilimsel gelişmelerden uzak kalamaz dedi “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” Hadis-i Şerifiyle konuşmasına devam eden Kavranoğlu, ülke olarak bilime gereken önemi vermeliyiz dedi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin gerçekleştirdiği projelerden ve başarılarından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek bir mühendis olarak açılan laboratuvarın önemli olduğunu söyledi. Bu projenin diğer okullara da ilham kaynağı olması gerektiğini belirtti.

Törenin ardından STEM laboratuvarı alanına geçilerek açılış kurdelesi kesildi. Laboratuvarı gezdikten sonra  ödül alan öğrencilerin projelerini misafirlerle beraber tek tek dinleyen Kavranoğlu, detaylıca bilgi aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi