YÖK'ten 'Suriyeli öğrenci' açıklaması!

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklamasının olmadığı, bundan sonra da olmasının mümkün olmayacağı bildirildi.

YÖK'ten 'Suriyeli öğrenci' açıklaması!
YÖK'ten 'Suriyeli öğrenci' açıklaması!
GİRİŞ 18.02.2019 09:48 GÜNCELLEME 18.02.2019 10:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından, "YÖK'ün, Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava tabi tutulmadan Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebilecekleri şeklinde bir açıklama yaptığı" yönünde, tamamen gerçek dışı bilgiler içeren ve vatandaşları maksatlı bir şekilde yanıltmaya yönelik paylaşımlarda bulunulduğu aktarıldı.

 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu paylaşımlar mevcut durumu yansıtmamakta olup, YÖK'ün Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden ülkemizde istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklaması olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Bu tür siyasi maksatlı, gerçeği yansıtmayan haber veya sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesini, YÖK’ün sadece resmi kanalları vasıtasıyla yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını önemle rica ederiz."

 

 

YORUMLAR 4
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç sene sonra 200.000 avukat olacak bu ülkede ve bu sayı new york barosundan daha büyük bir sayı, 10 sene içinde doktor ihtiyacı kalmayacak, mühendislerimiz mimarlarımız iş bulamıyor bulanda asgari ücretlerle çalışabiliyor fakat çevremde birçok yüksek öğrenimde bulunan suriyeli var, suriyeliler yös sınavından faydalanamamalı! bu gidişle durum daha vahim bir hale gelecek! Gençlik bunalım ve buhran içinde..
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu propaganda ve bunun yanında onlarcası peşpeşe yapılıyor. Birinin doğruluğunu sorgulatamadan arkasından onlarcası geliyor. Üniversitelere Suriyelilerin sınavsız alındığı ve 3000 TL. aylık burs verildiği yalanıda bunlardan biri. Sosyal medyadan pompalanan bu seri yalanlara çay ocağında şahit oldum. makineli tüfek gibi bir biri ardına bir sürü yalan.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu geç açıklanmış bir karar muhalefet bunu çok algı operasyonu olarak kullandı suriyeliler için çok kışkırtıcı açıklamalar yapıyorlar seçmendede kafa karışıklığı oluyor
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah böyle birşey yapmazlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular