KYK devlet yurdu başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler hangi bankaya...

Üniversite kayıt süreci başlamasının ardından KYK başvuru tarihleri büyük merak konusu oldu. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? Özellikle başka şehirde eğitim görecek öğrencilerin araştırdığı KYK devlet yurdu ve geri ödemesiz burs başvuruları ile ilgili ayrıntılar belli oldu.

KYK devlet yurdu başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler hangi bankaya...
KYK devlet yurdu başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler hangi bankaya...
GİRİŞ 23.08.2019 14:45 GÜNCELLEME 23.08.2019 14:45

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans eğitimi alacak öğrenciler KYK yurt ve burs başvurularını merak etmeye başladı. Bu sene üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabilecek. Dileyen adaylar, 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında elektronik kayıtlar yaptırabilecek. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yurt ve burs başvuru tarihleri hakkında yapılan bir açıklama henüz yok. Geçen sene KYK devlet yurdu başvuruları 3 Eylül'de geri ödemesiz burs başvuruları ise 15 Ekim'de yapılmıştı. Bu dönemde aynı tarihlerde başvuruların başlaması bekleniyor.

 

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin merak ettiği tarihi net olarak paylaşacak.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

 

 

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.  Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir. 

KYK Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. 

KYK burs değerlendirme sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

2019 2020 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 470 TL'den 500 TL'ye,

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 940 TL'den 1000 TL'ye,

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

KYK BURS VE GERİ ÖDEMELİ KREDİ MAAŞLARI HANGİ BANKAYA YATACAK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...