LGS Aralık örnek soru ve cevap kitapçığı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak sorular

Aralık LGS örnek soru ve cevap kitapçığına dair açıklama bekleyen 8.sınıf öğrencileri bekleyişe geçti. Sınav hazırlıklarını sürdüren binlerce öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yayımlanacak LGS örnek soru ve cevaplara resmi siteden ulaşabilecek. Peki 2019 Aralık LGS örnek soruları ne zaman görüntülenebilecek.

LGS Aralık örnek soru ve cevap kitapçığı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak sorular
LGS Aralık örnek soru ve cevap kitapçığı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak sorular
GİRİŞ 03.12.2019 08:29 GÜNCELLEME 03.12.2019 08:29

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan Aralık LGS örnek soruları ne zaman erişime açılacak? Liseye Geçiş Sınavına hazırlanan 8.sınıf öğrencileri her ay örnek soru ve cevapları belirtilen tarihlerde resmi siteden görüntüleyebiliyor. Sınava kadar yayınlanacak olan örnek sorular ve cevaplar LGS'de çıkacak konuları kapsıyor. Geçtiğimiz sene yürürlüğe konan bu uygulama sayesinde öğrenciler LGS sınavına daha vakıf bir şekilde giriyor.

 

 

ARALIK AYI LGS ÖRNEK SORULAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Aralık ayı LGS örnek soruları ne zaman yayınalacak. Liseye Geçiş Sınavı'na hazırlanan öğrencilere kolaylık sağlamak ve daha iyi hazırlanmalarına destek olma amacı ile geçtiğimiz yıl örnek soru uygulamasına geçiş yapan MEB, bu yılda örnek soruları yayınlamaya devam ediyor.

Aralık ayının başlaması ile yeni örnek soruların yayınlanması merak öğrenciler, ÖSYM'nin resmi sitesi olan https://odsgm.meb.gov.tr adresini takip ediyor. Fakat henüz Aralık ayı örnek sorular yayınlanmadı. 23 - 27 Aralık tarihleri arasında yayınlanması bekleniyor.  Soruları yayınlandığı andan itibaren haberimizden takip edebilirsiniz.

LGS KASIM AYI SAYISAL VE SÖZEL ÖRNEK SORULARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

LGS EKİM AYI SAYISAL VE SÖZEL ÖRNEK SORULARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

LGS ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI HER AY YAYINLANACAK!

MEB tarafından 2019 yılında uygulamaya alınan örnek soru kitapçıkları öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Liseye Geçiş Sınavı'na hazırlanan öğrencilere hazırlık aşamasında büyük katkı sağlan bu kitapçıklar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre her ay eksiksiz bir şekilde yayınlanacak.

 

 

2020 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 yılı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yeni yılda LGS 7 Haziran 2020 tarihinden yapılacak.
7 Haziran tarihinden düzenlenecek sınavda 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. İki bölüm halinde düzenlenecek sınavda çoktan seçmeli olmak üzere toplamda 90 soru sorulacak. 75 dakika sürecek olan ilk bölüm sözel alandan oluşan 50 sorudan oluşacak. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar