SBS Türkiye birincisi Valiyi ziyaret etti

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci olan Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

SBS Türkiye birincisi Valiyi ziyaret etti
SBS Türkiye birincisi Valiyi ziyaret etti
GİRİŞ 08.07.2010 14:42 GÜNCELLEME 08.07.2010 14:42

Ziyarette Mustafa Kurucu'nun babası Eyüp Kurucu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Özel Manavgat İlköğretim Okulu Müdürü Seyfullah Ekim ve diğer öğretmenler de hazır bulundu.

Vali Altıparmak, Mustafa'nın yakaladığı başarının Antalya'nın eğitim kalitesini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. SBS birincisinin Antalya'dan çıkmasının gurur verici bir hadise olduğunu ifade eden Altıparmak, şunları söyledi:

''Mustafa kardeşimiz bütün soruları doğru cevaplayarak birinci olmuştur. Ben Mustafa'yı, babasını, öğretmenlerini, okul müdürünü ve Milli Eğitim teşkilatını tebrik ediyorum. Bu bir disiplin, bir çalışma ve şahsi gayretin sonucudur. Mustafa, hem oyununu oynamış hem de çalışmış ve bu başarıyı yakalamış kendisini kutluyoruz. Tabi bu başarının tüm Antalya'ya yayılması çok çok önemli.''

Mustafa Kurucu da, başarısı dolayısıyla çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sınavın ardından yanıtlarını iki kez kontrol ettiğini ve tamamının doğru olduğunu anladığını belirten Kurucu, ''Derslerime düzenli, planlı çalıştım. Yatmadan önce kitabımı okudum. Birinci dönemler kendimi yormadan çalıştım. İkinci dönemlerde ise derslere daha fazla asıldım ve başardım'' diye konuştu.

Arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Kurucu, ''Gerektiğinde oyun oynamaları lazım, gerektiğinde de derslerine düzgün ve planlı çalışmaları gerekiyor. Kitap okusunlar, bunları yaparak başarıya ulaşabilirler'' dedi.

Kurucu, ileride kardiyolog olmayı istediğini söyledi.

Türkiye birincisi öğrencinin babası Eyüp Kurucu da, genellikle işte olduğu için Mustafa'yla daha çok annesinin ilgilendiğini belirterek, ''Başkalarının çocukları dışarıda oynarken o evde istirahatını yaptıktan sonra ders yapıyordu, soru çözüyordu.  Her yıl bu başarıyı tekrarladı. Mutluyuz ve gururluyuz. Almış olduğu eğitim de güzeldi. Oğlum, Manavgat Kolejinde burslu okudu. Öğretmenleri ve gittiği dershane de çok ilgilendi'' diye konuştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Vali Altıparmak'ın kendilerine uğur getirdiğini söyledi. Gülay, İlköğretim ve lisede Başarı Artırma Projesinin (İLBAP) Antalya'daki eğitimin kalitesini yükselttiğini dile getirdi. Okulların fiziki eksiklerini giderdiklerini ve Akdeniz Üniversitesi'yle işbirliği yaptıklarını anlatan Gülay, birinci olan Mustafa Kurucu'yu kutladı.

Vali Altıparmak, Mustafa Kurucu'ya ''başarısının takdiri'' anlamında okuluyla da paylaşması isteğiyle plaket verdi. Altıparmak, Mustafa'ya başarısının ödülünü daha sonra vereceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!