Zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olanlar dikkat!

Üniversitelerin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları başlıyor

Zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olanlar dikkat!
Zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olanlar dikkat!
GİRİŞ 15.10.2011 11:35 GÜNCELLEME 15.10.2011 11:35

Zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler

Üniversitelerin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları 17-20 Ekim 2011 tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin, hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan programa, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa, başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemlerinin yapılacağı duyuruldu.

Açıklamaya göre, başvurular, 17-20 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler, Başvuru Kılavuzu ile Aday Bilgi Formunu ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden başvuru süresi içinde edinecek ve doldurdukları Aday Bilgi Formunu kendi üniversitelerine onaylatacak.

Başvuru Kılavuzunda belirtilen bankalara 10 TL yerleştirme ücreti yatıracak öğrenciler, yerleştirme ücreti yatırdıklarını gösterir banka dekontu ve onaylanmış Aday Bilgi Formu ile birlikte bir başvuru merkezine giderek elektronik olarak başvurularını tamamlayacak.

Başvuru merkezleri ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak. Yerleştirme ücretinin başvuru merkezine gidilmeden önce banka şubesine yatırılmış olması gerekiyor.

İlgili üniversite tarafından onaylanmayan formlar, başvuru merkezleri tarafından kesinlikle işleme alınmayacak.

Aday bilgi formları, başvuru merkezlerine teslim edilecek ve başvuru merkezince ÖSYM'ye gönderilecek. Elektronik olarak başvuru merkezi aracılığıyla yapılmayan başvurular işleme alınmayacak. Adaylar başvuru merkezine başvuru hizmeti ücreti olarak 3 TL ödeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak