İmam Hatiplere kayıtlar bugün

İmam Hatip ortaokulları için vatandaşın gösterdiği büyük ilgi Bakanlığı da harekete geçirdi. İmam Hatip okullarına kayıtlar bugün itibariyle başladı.

İmam Hatiplere kayıtlar bugün
İmam Hatiplere kayıtlar bugün
GİRİŞ 23.07.2012 11:36 GÜNCELLEME 23.07.2012 11:36

Kimsenin mağdur edilmeyeceğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine bir yazı göndererek, İmam Hatip okullarına yapılacak kayıtlar ve nakiller sonucu ortaya çıkacak öğrenci sayısına göre okul açma ve dönüştürme çalışmalarının yeniden değerlendirileceğini bildirdi.

İmam Hatip okullarına talepte bulunan hiçbir öğrenci ve velinin mağdur edilmeyeceğinin belirtildiği yazıda, sınıf mevcutlarının ideal seviyede tutulması, öğrencilerin kendilerine en yakın ve en uygun okula kaydının yapılması gibi konularda çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu arada İmam Hatip okullarına kayıtlar bugün itibariyle başlamış bulunuyor. Kayıt dönemi 17 Ağustos günü sona erecek.

BİR DİLEKÇE İLE İMAM HATİP'E

İmam Hatip ortaokullarının gerek bağımsız gerekse de İmam Hatip liseleri içinde açılabilmelerinin önünde hiçbir engel olmadığının vurgulandığı Genel Müdürlük açıklamasında, 2012-2013 öğretim yılı öğrenci kayıtlarının 23 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde alınacağı bildirildi. Yazıda, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında bütün resmi ilköğretim kurumlarının kanun gereği ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu olarak düzenlendiği hatırlatılarak, "Söz konusu kanunla İmam Hatip okulları bağımsız açılabileceği gibi imkân ve şartların gerekli kıldığı durumlarda İmam Hatip liseleri bünyesinde de açılabileceği öngörülmüştür" denildi.

Çocuğunu diğer bir okuldan İmam Hatip okuluna kaydırmak isteyenlerinde bir dilekçe ile İmam Hatip okullarına başvuru yapmalarının yeterli olacağı belirtiliyor.

YENİ AKİT

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?