Okullardaki akıl almaz skandalın perde arkası

İstanbul'da okulların ihtiyaçları ve okul aile birliği kanalıyla alınan kayıt paraları tartışılırken bir skandal daha patladı. Bazı okul müdürlerinin okul aile birliği parasıyla kendilerine sekreter tuttukları belirlendi.

Okullardaki akıl almaz skandalın perde arkası
Okullardaki akıl almaz skandalın perde arkası
GİRİŞ 27.08.2012 07:20 GÜNCELLEME 27.08.2012 13:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Skandal, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin başka bir denetim için okulları gezdikleri sırada tesadüfen ortaya çıktı. Müfettişlerden Gülten Akgün ile Seyfettin Cevval; birçok okul müdürü kaynak bulamamaktan, yetersiz kaynaktan şikayet ederken, bazı okul müdürlerinin ise okul aile birliği parasıyla kendilerine sekreter tuttuklarını, memur çalıştırdıklarını tespit etti. Müfettişler tespitlerini bir yazıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Müfettişler uyarı yazısında 'Yıl boyunca soruşturma, inceleme ya da diğer görevler için ziyaret ettiğimiz bazı okullarda, okul aile birliği kaynakları kullanılarak ihtiyaç olmadığı halde ücretli sekreter ve memur çalıştırdığı görüldü. Okul aile birliği kaynaklarının kullanımı mevzuatla belirlenmiştir. Kaynak israfının önlenmesi amacıyla il genelinde önlem alınsın' diye görüş beyan etti.

BİZ BİLEMEYİZ

Olayın üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürlerinin, okul aile birliği aracılığıyla çeşitli görevler için eleman istihdam ettiğini doğrularken, sekreter olarak mı yoksa memur olarak mı çalıştırdıklarını bilmenin mümkün olmadığını belirtti. Bu arada müfettişlerin uyarısında adı geçen okul müdürleri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce incelemeye alındı.

SEKRETER DUVAR OLUYOR

Okul müdürlerinin sekreter çalıştırmalarının doğru olmadığını belirten Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, 'Sekreter, öğretmenle okul müdürü arasında duvar oluyor. Öğrenci de bir türlü sekreteri geçemediği için aslında kapısı açık olan müdüre derdini anlatamıyor. Okul müdürünün sekretere ihtiyacı yok. O kaynağı okulunun başka ihtiyacı için kullanabilir'dedi.

YOKSUL ÖĞRENCİYE HARCANMALI

MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'ndeki 18. maddesine göre birliğin harcamaları belirlenmiş durumda. Buna göre, 'Birlik gelirlerinin; okulun bütçe disiplini çerçevesinde, eğitim ve öğretim giderleriyle maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarına harcanması esastır. Tüm harcamalar, birlik yönetim kurulunun kararıyla yapılır. Birliğin gelirlerinin elde edilmesinde ve harcanmasında görevli ve yetkili olanlar; kaynakların okul ihtiyaçlarına yönelik etkili, verimli ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmasından sorumludurlar.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 18
  • ahmet ekic 11 yıl önce Şikayet Et
    tabiki olacağı buydu. bazı okul müdürleri okulları çiftlik haline getirdi astronomik bağışlar aldı işini düzgün yapan müdürlerde onların yüzünden zor duruma düştüler allah işini düzgün yapanların yardımcısı olsun işini kendi menfaatları doğrusunda yapanlarıda bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Yunus Yağız 11 yıl önce Şikayet Et
    2000 lira almadan kayıt yapmama. o yorumu buraya yazacağınıza bakanlığa yazsaydınız o okul müdürü açığa alınırdı. duyurulur.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi sık andal daha büyük. müdürün sekreter tutması mı (onaylamıyorum, törörüstlere nasıl gereken yapılıyor ise müdürede yapılsın) yoksa 5,5 yaşındaki çocuğun okula başlaması mı yada özür grubundan sadece 10 il açılması mı (aynı ilde bile buluşamıyor aileler birde eğitim vermesi bekleniyor bu insanların kendi çocuğundan uzakta başka çocuklara eğitim verecek) yada geçen sene hatalar var ders kitabında diye okulları, müfettişleri, il müdürlüklerini dilekçelere boğduğumuz halde eylülde aynı kitabı tekrar çocuklara dağıtacağız bu mu sıkandal yada ders saatleri arttı ama ders kaçta bitecek belli değil bu mu sıkandal.
    Cevapla
  • ünal demirkalp 11 yıl önce Şikayet Et
    bol keseden atmak kolay. kim şu ana kadar gidipte bir okul müdürüne sordumu bu okulu nasıl yönetiyorsdun diye.... ben size soruyorum . 24 deslikli , idari odalar , kütüphanesi öğretmenler odası atölyeler labaratuvarlar koridorlar tuvaletler ve benzeri yerler nasıl temizlenir.. gece ve gündüz bekçisi nasıl tutulur... okuldaki kırılan dökülen yerlerin tamiratı.... okul işleyişi ile ilgili gelen- giden yazılar. muhasebe işleri ..... ve bunlar gibi yüzlerce iş... bunlar kimtarfından yapılır ve bunların ücretini kim öder... gazeteler birde bunları araştırsın......
    Cevapla
  • sedat fidanoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    habere bak!. okulda tonlarca sorun yaşıyoruz. bahçeden balicileri atamıyoruz, polis balicileri alıp adliyeye götürüyor ve polisten önce adliye binasından çıkıyorlar. bu baliciler okulun camlarını taşlayarak kırıyor. bunu okul müdürü yaptırmak zorunda. hangi parayla? okullara ödenek yok ve para toplamak yasak. eeee camlar nasıl takılacak? orasını müdür düşünsün. müdür kimi öğrencilerden dönem başına 5 tl toplamaya kalkışır: kapıdaki güvenlik parası, okula 3-4 temizlikçi parası, kırılan dolapların parası, kırılan camların parası, internet parası... ve sayamayacağım bir sürü iş için sadece 5 tl toplamaya kalkışılır. daha sonrasında müfettiş okula damlar. kimden para toplanmışsa veliler okula toplatılır. bu 5 tl zorlamı toplatıldı yoksa gönüllü olarak mı okula gelip verdiniz? tabi, bir kişinin gönülsüz verdim demesi müdürün soruşturma geçirmesine yetiyor. madem öyle okulun bütün ihtiyaçlarını karşılayn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler