Bakan Dinçer'den dershane açıklması

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dershanelere ve sınavlara olan ihtiyacı gidermeden dersanaleri kapatmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Dinçer'den dershane açıklması
Bakan Dinçer'den dershane açıklması
GİRİŞ 10.01.2013 08:25 GÜNCELLEME 10.01.2013 08:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir televizyon programında üzerinde bir yıldır çalıştıkları yeni ortaöğretim sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil" dedi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Eğitim sisteminde yaptıkları değişikliklerin sınavların kaldırılması ve dershanelerin kapatılması konusunun bir parçası olduğunu belirten Bakan Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil. Yapılan her değişiklik, getirilecek sistemi destekleyecek olan değişikliklerdir. Yani bir bütünün parçalarıdır" dedi.

YORUMLAR 6
  • Erol YILDIZ 11 yıl önce Şikayet Et
    eğitim. fen liselerinin bir ruhu, birikimi ve kurum kültürü var. benim kanaatim buralara sınavla öğrenci alınmalı. parlak öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. onları normal liselere koyarsak onlar da diğerleri gibi haytalık yapar. çalışmaz, yazık olur. oysa ben gençlerimizden umutluyum...gelecek 10-15 yıl sonra dünya lideri bilimde sanatta türkiye olacak... el kablosuz elektiriği bir yerden diğer yere ulaştırdı. lağam atığından enerji yaptı....neden biz de 1 litre benzinle 100km gidecek arabayı yapmayalım... dersaneler yönetmenlikle kapatılabilir.. ya da meb yazılıları ortak yapabilir. kasabada okuyan aynı dersten 95-100 alıyor şehir merkezinde olsa 60--65 alır. yazık olur...
    Cevapla
  • niyazi canbaz 11 yıl önce Şikayet Et
    özel sektör özel dershaneler daha fazla desteklenmeli. eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan dershaneler tıpkı amerika,almanya,güney kore ve çinde olduğu gibi yaşam standırdı,gelir seviyesi düşük olan yurttaşlara ücretsiz dershane eğitimi vermelidir.bu sosyal devletin asli görevlerinden biridir
    Cevapla
  • orhan1980 11 yıl önce Şikayet Et
    dershaneye karşıyım ama... dershane sistem sayesinde köylerdeki gariban çocuklar üniversite sınavı yarışında şehirlerde oturan ve maddi durumu iyi olan çocuklarla bir parça da olsa eşitleniyorlar.12 yıllık lise öğretmeni olarak söylüyorum bunu..maalesef elimizdeki müfredat çok ağır ve üniv. sınavlarına hazırlayacak cinsten değil öğrencileri.bu sebepten dolayı dershane özel ders alan zengin çocukları ile maddi durumu elverişsiz ailelerin çocuklarını aynı seviyeye getirmekte.misal dershane olmaz ise bu açığı özel dersle kapatacaklar ki saati 50 tl - ki daha fazla- olan özel dersleri sıradan bir velinin karşılaması mümkün değil.geçenlerde bi hesap yaptık yaklaşık aylık 700 tl'ye denk düşmekte...bu sebeple dershane eşitleyici rol üstleniyor..
    Cevapla
  • ÖZCAN TEKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    balığa ağaca çık demeye benzer. şimdiye kadar yaptığınız açıklamaları söylerken kulağınızla işitmediniz mi? bakan bey size kim telkin veriyor, sanki söylediğiniz her uygulama sizin değil yanınızdaki bürokratlarınızın söylemleri gibi, sonu s harifyle biten sınavları bitirmedikten sonra bunlar olmaz... öncelikle yapmaya çalıştığınız anadolu ve fen liselerini ortadan kaldırma fikrinizden vazgeçin... her öğrencinin yeteneği algısı farklıdır, ilgi alanları farklıdır, siz eğer bir balığa ağaca çıkınca başarılı olacaksın dersen sınavları buna göre yaparsan bu hiç bir şekilde olmayacak üstüne üstün bu balıkğın özgüveninin yitirmesine sebep olacaktır. önemli olan o balıktaki yüzme yeteneğini keşfedip onu kabiliyetli olduğu alanlarda yetiştirmektir.
    Cevapla
  • yusuf karaoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    imtihan. ya ne olacaktı.keyfi uygulamalardan vazgeçin.bu millet size yetki verdi .unutmayın ki,ALLAH(cc)sizi makamla imtihan eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı