Türkiye, İran ve Katar imzaları attı

Türkiye, İran ve Katar arasında ekonomik işbirliği ve ticaretin güçlendirilmesi amacıyla uluslararası ulaşım ve transit trafiğin kolaylaştırılması hakkında mutabakat imzalandı.

GİRİŞ 26.11.2017 17:35 GÜNCELLEME 26.11.2017 17:57
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Mutabakat zabtı, İran'da resmi temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla Tahran'da Azadi Otel'de düzenlenen üçlü toplantıda imzalandı.

 

Anlaşmaya, İran adına Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari ve Katar tarafından Ekonomi Bakanı Şeyh Ahmed bin Casım bin Muhammed Al Sani imza attı.

KATAR'A TÜRK ÜRÜNLERİ DAHA RAHAT ULAŞACAK

Anlaşma, bazı Arap ülkeleri tarafından yaptırım uygulanan Katar'a Türk ürünlerinin İran üzerinden ulaşımında kolaylık sağlayacak.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Söz konusu mutabakatın ardından 26'inci İran-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Bakan Zeybekçi ve İranlı Muadili Muhammed Şeriatmedari başkanlığında Tahran Fuar alanında düzenlendi.

YORUMLAR 34
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok önemli. Akıllı olursa kazanır. Türkiye'nin gönlünü kazanan da çok şey kazanır. ABD ve AB'den dost olmaz. İsrail'den hiç olmaz. Türkiye iyilik gördüğü, anlaşma yaptığı ülkeyi satmaz, atmaz, yarı yolda bırakmaz. İsterseniz önüne katrilyon dolarları koyun. Saygıyla duyurulur. Demesi bu fakirden takdir Rus kamuoyundan ve Rus halkından ve de sayın Putin'den. (FSB)
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafiyi güzel sattık ama öyle deme, iyi mi oldu? Tabiki hayır.
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    abd israil ne ise iran da öyledir tarihe bakmak yeterlidir.
    Cevapla
  • ÖMER 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizin gibilere akıl versin ondan olmaz bundan olmaz ama kafirden dost oluyor öylemi.açın gözünüzü haritaya bakın kim kaldı iranın evet sıkıntıları var ama 400 yıldır hiç savaşmamısız
    Cevapla
  • SERVET 6 yıl önce Şikayet Et
    araplara güvenen yolda kalır beyleeer..koca imparatorluğu arkadan vurdular.. hala bunlardan medet umanlar.Allah akıl versin..
    Cevapla
  • Mustafa Türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Şerif Hüseyin ve toplayabildiği birkaç bin cahil bedevininin yaptığı ihaneti tüm araplara maletmeyin. Bügünde İngilizlerin başlarına bela ettiği Vahhabi yöneticilerin yaptığı rezillikleri de Arap halklarana maletmeyin. Tüm ümmet olarak haclı siyonizm iktifakının saldırısı altındayız ayrımız gayrımız yok.
    Cevapla
  • Erdoğan 15 temmuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerinin birbiriyle ticareti geliştirmeleri kafir ve münafıkları çıldırtıyor.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilizin attığı bombalar Almanların bahçedinde patlamamış bulunuyor bunlar gayet iyi dost.Ya bizim bahçede kaç tane patlamamış İran bombası bulundu.Bu laflar İSLAM DÜŞMANLARININ GAFİLLERE EZBERLETTİĞİ LAKIRTILAR.MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR BİLMEYEN ÖĞRENSİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma