Bölgesel Kürt stratejik hamlesi

Hükümetin Diyarbakır'dan Erbil'e uçak seferi başlatması bölgedeki tüm dengeleri değiştirecek.

Bölgesel Kürt stratejik hamlesi
Bölgesel Kürt stratejik hamlesi
GİRİŞ 13.04.2016 08:28 GÜNCELLEME 13.04.2016 08:28
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Haberturk yazarı Serdar Turgut bugünkü yazısında hükümetin Diyarbakır'dan Erbil'e uçak seferi başlatmasının öneminden bahsetti. Bunun büyük bir stratejik hamle olduğunu söyleyen Turgut bu iş, "PKK ve PYD gibi örgütlerin bölgedeki anlamlarını sona erdirmesi yolunda atılmış yeni bir adımdır." dedi.

İşte Serdar Turgut'un o yazısı:

Bu Türkiye ile iyi geçinen ve onunla dostça birlikte yaşama arzusu gösteren bölgesel Kürtlere yönelik bir mesajdır da. Bu mesajda, "Bakın, eğer siz kararlı olursanız Türkiye bütün imkânlarını seferber ederek sizin de iyiliğiniz için çalışacaktır" demektedir.

Bu, bir süredir kendi Kürt vatandaşlarımıza terörle mücadeleyi en şiddetli olarak sürdürürken bile verilen mesajın bölgesel düzeyde verilmiş halidir.

Şunu bir kenara yazın, 10 Nisan tarihinde başlayan o seferler ile Türkiye aslında Kürt bölgesi, Kürt stratejisinde ne kadar önemli bir değişiklik yaptığını global düzeyde ilan etmiş durumdadır ve bu gelişmenin kısa sürede çok önemli kalıcı sonuçları da olacaktır. Türkiye büyük ve potansiyelleri olağanüstü olan bir ülkedir ve bölgesel Kültler onunla yan yana var olmanın kendileri açısından ne kadar da önemli ve belki de tek anlamlı yaşama şansı olduğunu da anlayacaklardır.

10 NİSAN TARİHİNE DİKKAT

10 Nisan, PKK ve PYD gibi örgütlerin bölgedeki anlamlarını sona erdirmesi yolunda atılmış yeni bir adımdır. 

BÖLGESEL Kürt stratejisi denilince teröre, çatışmalara, Suriye'ye ve PYD'ye konsantre olan, tek önemli konunun bunlardan ibaret olduğunu düşünen medyamız, Davutoğlu hükümetinin bu kısır döngülerin dışına çıkarak bölgeye yönelik önemli ve anlamlı adımlar attığını göremiyor ve önemli gelişmeleri gözden kaçırıyorlar.

THY DİYARBAKIR - ERBİL SEFERLERİNİ BAŞLATTI

Halbuki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde ve Davutoğlu'nun koordinasyonunda, Kürt stratejisinde çok büyük ve önemli gelişmelere imza atılıyor. Türkiye'nin global düzeyde oynayan en önemli markası Türk Hava Yolları, 10 Nisan'da Diyarbakır-Erbil arası uçuşlar başlattı. Bu, bir havacılık anlaşması dışına çıkan, önemi çok daha büyük olan ve global sonuçları bulunan bir gelişmedir. Yeni uçuşları doğru bir perspektife koyabilmek için AK Parti hükümetinin Cumhuriyet tarihinde ilk kez bölgesel Kürt meselesine yönelik geliştirdiği bu anlamlı yeni stratejiyi yeniden düşünmek gerekiyor.

TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR ŞEYİ BAŞARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını alan ve Başbakan Davutoğlu tarafından başarıyla yürütülen bu yeni stratejide Türkiye, teröre bulaşmış Kürt unsurlarla mücadeleyi Türkiye'nin hem kendi Kürt vatandaşlarımıza hem de bölgesel barışçı Kürtlere yönelik tavrından başarıyla ayrıştırmış ve uygulamaktadır. Dünyadaki her ülkenin uygulamakta zorlanabileceği bu stratejiyi Türkiye başarmış ve uygulamaktadır. Kendi içimizde terör örgütünün bulunduğu bölgelerde Kürt vatandaşlarımıza devlet sevgiyle yardım elini uzatırken terör unsurlarına da tavizsiz darbeler vurulmaktadır.

TÜRKİYE BİR GÜVENCEDİR

Bölgeye yönelik ise PYD gibi terörist örgütlerle mücadele sürdürülürken Türkiye bölgenin barışçı ve huzurla birlikte yaşama yanlısı Kürtlere sevgiyle kucağını açmaktadır. Bu iki yaklaşım aslında birbiriyle bağlantılıdır. Biri iç koşullarımızdan diğeri ise dış oluşumlardan kaynaklanmaktadır ve bunlar birbiriyle paralel götürülmektedir. TÜRKİYE BİR GÜVENCEDİR THY'nin Diyarbakır-Erbil arası BÜYÜK STRATEJİ 

YORUMLAR 30
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler daha cabuk Türkiyeye gelirler. O kadar dagli tasli kacak yollardan gelmektense ucakla gelirler.
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani tek Problem ucak seferimiydi? güldürmeyin insani, neden bukadar sehit verdik veriyoruz?
    Cevapla
  • bahadir 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiye de hayatinizin kurtulmasini istiyorsaniz doguya tasinin. kutugude sildirip sirnak yazdirmayi basarirsaniz, devletin butun imkanlarindan bedava yararlanabilirsiniz. dovlet bize bohmiir demeniz yeterli.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi sen taşın.
    Cevapla
  • aykut 8 yıl önce Şikayet Et
    çok zorlama yorum olmuş.terörle mücadeleye hiç bir faydası olmayacak şeylerle kendini avutmak denir buna...
    Cevapla
  • sadık yavaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan yorumların çoğu boş laf. Strateji nedir nasıl uygulanır bilmeyen anlamayan insancıklar lütfen yorum yapmayınız. Evet bu uygulama pkk nın elini iyice zayıflatmaktadır, devleti kutlarım. Ama terörist olanın vatandaşlıktan çıkarılması ve tüm varlığına el konulması ve birinci dereceden akrabalarının çok ciddi takip edilmesi, rahatsızlık verecek düzeyde takip edilmesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • kahya 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemişsin herşeyin bir mesajı var kahvelerde konuşmayla olmuyor hele aşağıda yorum yapmış hiç bi şey bilmeden biliyormuş havası vermişlere gitsin bu mesaj
    Cevapla
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be gözüm yaşardı... tam bir strateji uzmanı gibi yazmışsınız... tıpkı komşularla sıfır sorunda sıfır komşuya stratejisi gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!