Yerli diziler eskisi kadar haber olmuyor

Televizyonda yayınlanan programların medyaya yansımasında, yerli dizilerin üstünlüğü kaybolmaya başladı.

Yerli diziler eskisi kadar haber olmuyor
Yerli diziler eskisi kadar haber olmuyor
GİRİŞ 02.11.2011 11:58 GÜNCELLEME 02.11.2011 11:58

Son yıllarda ekranda en çok izlenen programlar içinde ilk sırada yer alan diziler, başta magazin ve televizyon sayfaları olmak üzere medyanın sık sık haber yaptığı konular arasında yer alıyor. Ancak bu sene durum biraz değişmiş gibi görünüyor. Kanalların Eylül ayında yeni yayın dönemine başlamasıyla birlikte, geçen yıldan devam edenler ile yeni dizilerin de gösterime girmesine rağmen, yazılı basında çıkan haberler sayısında bir düşüş olduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl kanalların yayınladığı yerli-yabancı dizi hakkında ay bazında çıkan haber sayısı toplam 6 bini aşarken, bu yıl Eylül ve Ekim aylarında bu sayının 4 binde kaldığı saptandı. Geçtiğimiz yıl ay içinde ortalama 120 ile 135 yerli- yabancı dizi hakkında haber yayınlanırken, bu yıl ise bu sayının 100’ü geçmediği ortaya çıktı.

Yeni diziler eskileri kadar haber olmuyor

Araştırmada, ekranda bu yıl yayınlanmaya başlayan yeni yerli dizilerin, geçtiğimiz yıldan devam eden yerli diziler kadar haber olmadığını da ortaya çıkardı. Geçen sene kanalların iddialı dizileri ay boyunca ortalama 350’nin üstünde haber olurken, bu sene büyük beklentilerle lanse edilen yerli diziler içinde aylık 200 haberi geçen bulunmuyor. Aynı araştırmaya göre, kanalların yayınladığı yerli dizi sayısında da aynı düşüş söz konusu. Geçtiğimiz sene bir ay içinde 100’ün üstünde yerli dizi hakkında haber yayınlanırken, bu sene Eylül ayında bu sayı 92 olurken, ekim ayında ise bu sayı 79’a düşmüş durumda. Bu durum ister istemez şu soruları akıllara getiriyor, yerli dizilerin senaryoları mı, yoksa oynayan oyuncular mı, yeterince ilgi çekmiyor?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza