500 bin TL ile ortadan kayboldu

İşletme müdürü 500 bin TL ile ortadan kayboldu. Üstelik eşi ve iki çocuğunu geride bırakarak...

500 bin TL ile ortadan kayboldu
500 bin TL ile ortadan kayboldu
GİRİŞ 17.04.2014 14:59 GÜNCELLEME 17.04.2014 15:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trakya Üniversitesi'nin eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürü Mehmet Alptekin, tesise ürün getiren özel firmalara ödeme makbuzu imzatan ancak ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı alıp, eşini ile 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına kaçtı. Üniversite yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, denetmenlerde hesaplar üzerinde inceleme başlattı.

Trakya Üniversitesi'nin eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürü Mehmet Alptekin, geçen pazartesi günü Tıp Fakültesi Hastanesi binası altında bulunan ve üniversite tarafından işletilen restoran ve market kasalarından ‘bankaya para yatıracağım' diyerek yaklaşık 25 bin lira alarak ortadan kayboldu. İşletmedeki görevlilerin muhasebeye haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak Mehmet Alptekin'in işe gelmediği ve kaçtığı tespit edildi.

Bir gün sonra üniversitenin sosyal tesislerine ürün sağlayan firmadan ödemelerin kendilerine yapılmadığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Yapılan incelemede Alptekin'in tesise ürün getiren özel firmalardan alacaklarına karşılık ödeme makbuzu imzalattığı ancak, ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı örmediği anlaşıldı. Aptekin, 14 Nisan günü eşi ve 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili inceleme başlatırken, denetmenlerde hesapları mercek altına aldı. Ayrıca Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunuldu. Mehmet Alptekin'in 6 ay önce muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürlüğü görevinden alınarak spor ve Kültür Daire Başkanlığı'nda memur olarak görevlendirildiği belirtildi.

2004'TE RÜŞVETTEN TUTUKLANDI

Paraları alarak ortadan kaybolan Mehmet Alptekin'in 2004 yılında İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği ‘rüşvet' operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. O dönem Kapıkule Kara Ulaştırma Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan Alptekin'in 2005 yılında yargılandığı Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve yargılama ardından Trakya Üniversitesine geçiş yaptığı kaydedildi.

Olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü idari soruşturma başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    cehalete bak o parayla 2 sene . aslında adamın cahilliği ortaya çıkıyor birde kişiliksizliği hırsız ve cahil.. 500 000 değil bu ülkede kaçmak 500 milyona kaçarsam Allah belamı versin ben burada eşimi dostumu bırakacam para sevdasına ülkemi terkedecem Allah korusun.. ben havalar ısındımı çiçeklerde açtımı malatya ya gidecem diye çocuk gibi oluyorum hafif bir yağmur gördümmü çıkıp pencere kokusunu iliklerime kadar çekiyorum bu sevda bizde ayrı bir şey.. demek ki bu adamda hiç bir sevda hiç bir sevgi kalmamış defolup gitmiş. gitsinde bu memlekette böyle insanlara yer yok gitsin cehennemin dibine kadar yolu var..
    Cevapla
  • orjinal305 10 yıl önce Şikayet Et
    sabıka bu ülkede memur olmaya engel mi acaba ???. Teröristlere yardım ve yataklık yapmış yetmemiş kendisi de bu ülkenin askerine polisine kurşun sıkmış , mahkeme kararlarıyla ispatlanmış ve ceza yatmış insanları ceza evinden çıkarıp bu ülkeyi teslim etmedik mi .. Hal böyle iken nasıl bir mantık arıyorsunuz anlamadım ...
    Cevapla
  • ebu ubeyde bin nihad 10 yıl önce Şikayet Et
    Trakya CHP yolsuzluk yok canım.... Başka yorum yapmıyorum.
    Cevapla
  • Bora TUNCER 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Hayat çok kısa. Kaçacak yer yok...
    Cevapla
  • fetih1453 10 yıl önce Şikayet Et
    adamın bi kabahati yok ki.. gayet normal bi durum... böyle sicili pis adamı iyi yere koyan rektörlük sorumlu... adam rüşvetten yargılanmış ama üniversitenin kasası ve müdürlüğüde buna verilmiş... ne tuhaf değil mi... ben sürekli söylüyorum.. şikayet edenin kimliği gizli kalacak şekilde bu gibi durumları şikayet edilecek bir kurum olsa yolsuzluklar ortadan kalkma derecesine ulaşır.devlettin kasasıda bu gibi pisliklere kurban edilmez..emin olun ki o pislikten o adamın çevresindeki bazı memurlar da haberdardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor