Mahkemeden kocasını döven kadına ceza

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, bu kez mağdur bir erkek için uygulandı. Mahkeme, Edirne'de kocasına şiddet uygulayan kadına bir ay evden uzaklaştırma cezası verdi.

Mahkemeden kocasını döven kadına ceza
Mahkemeden kocasını döven kadına ceza
GİRİŞ 09.05.2014 14:23 GÜNCELLEME 09.05.2014 14:41

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Tatarlar Köyü'nde oturan Harun Güven, 9 yıllık eşi Saniye Güven'in, kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek, Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Harun Güven'in mahkeme ifadesinde "Uzun süredir evde tartışıyoruz. En son yemek masasında tartıştık. Daha sonra bana kaşıkla vurdu. Tartıştığımız zamanlarda bana şiddet uyguluyordu" dediği öğrenildi.

İfadesinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla Edirne Devlet Hastanesi'ne gönderilen Güven'e, darp edildiğine dair rapor verildi.

Savcılık başvurusu üzerine Edirne Aile Mahkemesi, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Saniye Güven'e eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 ay evden uzaklaştırma cezası verdi.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından Saniye Güven, iki çocuğunu da alarak, İstanbul'daki ailesinin yanına gitti.

"Elindeki kaşıkla gözümün alt tarafına vurdu"

Harun Güven, yaptığı açıklamada, eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını, bu nedenle artık dayanamayarak savcılığa başvurduğunu anlattı.

Yemek masasında yaşanan tartışmada eşinin yüzüne kaşıkla vurduğunu ifade eden Güven, "Yemek yerken tartışma yaşadık. O da elindeki kaçıkla gözümün alt tarafına vurdu. Daha önce de bana şiddet uygulamıştı. Ben de savcılığa şikayette bulundum. Aile Mahkemesi, eşime evden uzaklaştırma cezası verdi. Bunun üzerine eşim çocuklarımı da alarak İstanbul'a gitti. Ben eşimden boşanmak için mahkemeye başvurdum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi