Taşan dere seraları ve arı kovanlarını yuttu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili sağanak yağış sonrasında seralar su altında kaldı, arı kovanları sele kapıldı.

GİRİŞ 21.07.2014 15:01 GÜNCELLEME 21.07.2014 15:02

Hamzakafıllı mahallesinde ahırlarını su basan köylüler ellerinde kazma küreklerle suyun yönünü değiştirmeye çalıştı.

Ereğli'de etkili olan sağanak yağış da seralar sular altında kaldı. Hamzafakıllı mahallesinde yaklaşık 25 sera hasar görürken, 40'a yakın arı kovanı da sulara kapıldı. Sağanak yağış sonrasında 4 serası su altında kalan Engin Karataş, her yağış sonrasında aynı sıkıntıları yaşadıklarını söyledi. 6 Haziran tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrasında yine seraları zarar gören Karataş, "Bir önceki selde de zarar gördük. Ancak ne devletten ne belediyeden bir kuruş yardım yok. Karşı mahalleye geçiş yok. Halil Posbıyık zamanında bir köprü yapıldı. Öyle kaldı. Burada çaresiziz. Bir de arkadaşımızın 40 tane arı kovanı vardı. Onlarda sular altında kaldı. Devletten yardım istiyoruz. Burada bu dere boyunca en az 25 tane sera kullanılamaz hale geldi" dedi. 

Hamzafakıllı mahallesinden Organize Sanayi Bölgesine giden yol üzerinde bulunan Hava Ak'a ait ev de sular altında kaldı. Ellerinde kazma ve küreklerle suyun yönünü değiştirmeye çalışan Hava Ak ve çocukları hayvanları zor kurtardıklarını söyledi. Hava Ak, "Hayvanları zor kurtardık. Ahır su içinde. Allah'tan gelen bir şey. Gel de suyun önünde dur. Ne yapacağız." dedi. 

Yolların göle döndüğü mahallede araçlar suyun içerisinden gitmekte zorluk çekerken, karşı mahalleye geçmek isteyen köylüler ise ayakkabılarını çıkararak suyun içerisine girdi. Organize sanayi bölgesi yolu ise suların getirdiği kaya ve taş parçaları ile doldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı