Bir babanın kendisini yakan kızı için feryadı

Bu bir feryat; Muşlu Hasan Demir’in feryadı. Demir’in on sekiz yaşındaki lise mezunu kızı Evrim evin bahçesinde kendini yaktı. Geriye örgüt bildirisi gibi bir veda mektubu bırakarak.

Bir babanın kendisini yakan kızı için feryadı
Bir babanın kendisini yakan kızı için feryadı
GİRİŞ 18.07.2011 14:40 GÜNCELLEME 18.07.2011 14:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Muş’un Bulanık İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Evrim Demir, evinin bahçesinde kendisini yakarak yaşamına son verdi. Geçen yıl liseyi birincilikle bitiren Demir, geride bıraktığı mektubunda 1982 yılında Diyarbakır Cezaevi’nde ölüm orucunda yaşamını yitiren dört PKK yöneticisi anısı için bu eylemi gerçekleştirdiğini ve artık barışın sesi olmak istediğini belirtti. Tüm çevresine avukat olmak istediğini söyleyen Demir’in amcasının cesedinin üç ay önce toplu mezardan çıktığı, ağabeyinin PKK saflarında olduğu öğrenildi. Evrim Demir vasiyeti üzerine 15 Şubat’ta kendisini yakan lise öğrencisi Mustafa Malçok’un Diyarbakır’daki mezarının yanına gömülecek.

Evrim belki de Bulanık’ın en başarılı öğrencilerinden biriydi. Öyleki geçen yıl liseyi birincilikle bitirirken herkes onun üniversiteyi kazanacağına kesin gözüyle bakıyordu... Güleryüz ve cana yakınlığıyla bilinen Evrim, ailesi ve arkadaşlarının anlatımlarına göre son zamanlarda biraz içine kapanmış. Çok düşünceli ve sessizleşmiş. “Dalıp, dalıp gidiyordu. Ne düşündüğünü sorduğumuzda geçiştirirdi bizi ama kafasında bir şeyler planladığı belliydi aslında” diyen arkadaşlarının şüphelendiği o plan önceki gece ortaya çıktı. Evrim, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde kendisini ateşe verdi. Evdekiler uyanmasın diye kapıdan değil odasının penceresinden çıktığı bahçede alevleri gören komşuları yetiştiklerinde korkunç bir görüntüyle karşılaştılar. Evrim alevler içindeydi. Alevler söndürüldü, Evrim hastaneye kaldırıldı ama çok geçti. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Veda mesajı günlüğünde

Evrim’in henüz 18 yaşında böylesi bir eyleme neden yöneldiğini yazdığı satırlar ise günlüğündeki veda notundaydı.

TARAF

YORUMLAR 5
  • mete han 12 yıl önce Şikayet Et
    kendini yakmış buna şükür. Orada pkk yandaşları öyle bir propoganda yapılıyor ki çocuklar kendilerini kaptırıyor, çok büyük bir kahraman olacağını sanıyor. Eline silahı alıp gariban mehmeçiğin, canlı bomba olup masum sivillerin canını yakmamış kendisini yakmış buna şükür.
    Cevapla
  • Adem Oğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı... Ama. Bu kızın katili intihar bombacısına "kahraman" diyen zalim, gaddar, facir kişidir! Öyle bir hava yarattı ki, sanki kendilerini ifade edemiyorlar, devlet tepelerine binmiş sanki eskisi gibi hepsini hapishanelerde çürütüyor... Zavallı kızcağız, bunların fazlaca etkisinde kalmış anlaşılan... Ağasıda PKK teröristiymiş zaten. O aileden başka ne çıkar ki. Barış diyorlar, bunların barış dediği "bizi PKK yönetsin" demek! Ama çok beklerler. O zalimlerin eline masum ve makul insanları bırakmadık, bırakmayacağız.
    Cevapla
  • Nurdogan 12 yıl önce Şikayet Et
    Bizim suçumuz!. Bu haberi ilk PKK ya yakın bir haber ajansında gördüm.. Ölen genç üzerinden mesaj devşiriyorlardı.. Daha büyük bir fotoğraf kullanmışlardı.. Daha net gördüm orada evrimin yüzünü.. Ben eğitimciyim.. Çocukların simasından pek çok şey okurum kendimce.. Evrimin fotoğrafına bakınca gerçekten içim acıdı.. Bu çocuk bir hiç uğruna canına kıyacak bir çocuk değil.. Zeki sevgi dolu bir çocuk.. Biz niye ona ulaşamadık.. Niye sevgi mahrumu insanların insafına terkettik onu.. Sebahat Tuncel gibi intihar eylemini kutsayan ve teşvik edenlerin vicdanı acaba sızlamış mıdır o fotoğrafa bakınca.. Zannetmiyorum.. Ama benim sızladı.. hem de çok..
    Cevapla
  • kayseriden38 12 yıl önce Şikayet Et
    yerini bulmuşsun.... Ama unutmaki CEHENNEM ateşi o kendini yaktığın ateşe benzemez! ve bir hiç uğruna canına kıymışsın.. Allah senin gibilere akıl fikir versin..
    Cevapla
  • BEYAZIT AKSU 12 yıl önce Şikayet Et
    hiç üzülmedim. su testisi su yolunda kırılır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir