Bursa'da 14 yıl sonra 'S' plaka verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 bin 750 lira bedelle yapılan ihaleye katılan vatandaşlar, servis taşımacılığı için gerekli olan ''S'' plaka sahibi oldu.

Bursa'da 14 yıl sonra 'S' plaka verildi
Bursa'da 14 yıl sonra 'S' plaka verildi
GİRİŞ 03.01.2012 19:32 GÜNCELLEME 03.01.2012 19:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, servis taşımacılığını kontrol altına almak amacıyla ''S'' plaka ihalesi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın başkanlığında, tarihi belediye binasında yapılan ihalede ''S'' plakaları, 100 bin 750 lira bedelle açık artırmaya sunuldu.

Kentte servis taşımacılığı yapmaya yetkili araç sayısının yetersizliğinden hareketle, ruhsatsız çalışmaların önüne geçmeyi amaçlayan uygulamada, ilk ihalede 100 dosya sahibi, ''S'' plaka için başvuruda bulundu.

Toplamda bin plakanın sahibini bulacağı ihalelerin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde periyodik olarak tekrarlanacağı bildirildi.

İlk ihalede açık artırmaya katılan vatandaşlar, ''S'' plaka sahibi oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte faaliyet gösteren tüm toplu taşıma araçlarını belirli bir sisteme dahil etmek istediklerini belirterek, yeni düzenlemeyle ruhsatsız servis taşımacılığının önüne geçileceğini bildirdi.

İzinsiz çalışan servis araçlarının şehir içinde birçok olumsuz duruma yol açtığını anlatan Altepe, yeni plakalarla denetimlerin de sıklaşacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak halkın ulaşım hakkını en uygun ve en konforlu şekilde sağlamak zorunda olduklarını dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımızın çıkarlarını düşünerek adımlarımızı atıyoruz. 'S' plakalı araçların denetimi, Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde. 'S' plakalı araçların da trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Bunu da ancak bizim yetkili birimlerimiz sağlayabilir. İşin mali boyutuna gelince 'S' plaka da bir gelir kapısı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu gelirden kar almamız kadar doğal bir şey olamaz. Buradan elde edeceğimiz geliri yine Bursa için, yatırımlar için kullanacağız.''

-14 yıl sonra S plaka-

Bursa'da halen 2 bin 700 adet ''S'' plakalı araç ruhsatlı olarak servis taşımacılığı yaparken, kentte 930 firma da kendi araçları ile çalışanlarının ulaşım ihtiyacını karşılıyor.

En son 1998 yılında verilen ticari ''S'' plakalar, Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME), 27 Ekim 2011 tarihli kurul kararına göre 14 yıl sonra yeniden verilmiş olacak.

Yeni düzenlemeyle ruhsatsız çalışan servislerin tamamı bundan sonra denetime tabii tutulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • lokman 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda izmirde ankarada böyle bir uygulama yok bursada bu plaka işi birilerinin cebini doldurma adına ranta dönüşmüş bu nedir böyle bir rezalet olurmu ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı