Tahliye oldu torununa ilik vermeye koştu

Samsun'da yolda bulduğu poşet içerisinde paraların sahte çıkması üzerine tutuklanan 47 yaşındaki Dursun Coşkun, çıktığı ilk duruşmada torununun akdeniz anemisi olduğunu ve ilik vermesi gerektiği söyledi.

Tahliye oldu torununa ilik vermeye koştu
Tahliye oldu torununa ilik vermeye koştu
GİRİŞ 25.01.2013 16:45 GÜNCELLEME 25.01.2013 16:45

Mahkeme sanığı 5 bin TL kefaletle serbest bırakınca, Coşkun hasteneye giderek torununa iliğini verdi. Samsun'un Alaçam İlçesi'nde yaşan 26 yaşındaki Kevser ve 32 yaşındaki Namık Kocabaş çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan 2.5 yaşındaki Rabia Kocabaş'a, 4 aylıkken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Talasemi hastalığı (Akdeniz Anemisi) teşhisi konuldu.

Küçük çocuğun tedavisi hastanede sürerken geçtiğimiz yıl doktorlar Rabia Kocabaş'a ilik nakli yapılmasına karar verdi. Yapılan kontrollerde çiftcilik yapan dede Dursun Coşkun'un dokuları torunuyla uyum sağladı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, ilik nakli ameliyatının yapılmasına kısa bir süre kala pazara giden 8 çocuk babası Dursun Coşkun yerde beyaz bir poşet içerisinde 3 bin TL buldu. Paranın sahte olduğunu bilmediği için Köse Köyü muhtarına teslim etmek üzere evine götürdü.

Bir gün sonra Jandarma evine baskın düzenleyip Coşkun'u gözaltına aldı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra Cezaevine gönderildi. 75 gün sonra Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Dursun Coşkun torunun raporlarıyla beraber durumunu anlattı ve tahliyesini talep etti. Mahkeme Coşkun'un 5 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Bunun üzerine Dursun Coşkun hastaneye giderek torununa iliğini verdi.

Toruna yeniden hayat veren dede Dursun Coşkun, "Torunuma iliğimin uyduğunu söylediklerinde hemen almalarını istedim. Ancak bir talihsizlik yaşadık. Cezaevinden çıkınca hemen nakil yaptık. Torum inşallah ilik nakli ile sağlığına kavuşacak" dedi. Kızının nakil ameliyatının çok başarılı geçtiğini belirten anne Kevser Kocabaş ise, "Kızıma tam uygun ilik bulduk derken talihsizlik yaşadık. Kızım ilik nakli olamayacak diye çok korktum. Şimdi tedavisi devam ediyor. İnşallah çocuğum bu hastalıktan kurtulacak" diye konuştu.

Öte yandan yapılan yargılama sonucunda 28 Aralık günü Dursun Coşkun 2 yıl 1 ay hapis ve 2 bin TL para cezası çarptırıldı. Coşkun karar itiraz etti

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak