Cani anneye 16 yıl 8 ay hapis cezası

Adana'da doğurduğu kız bebeğini sulama kanalına atarak öldürdüğü iddia edilen E.A. (17) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Cani anneye 16 yıl 8 ay hapis cezası
Cani anneye 16 yıl 8 ay hapis cezası
GİRİŞ 11.02.2013 12:48 GÜNCELLEME 11.02.2013 13:08

Tutuksuz yargılanan E.A.'nın cezası yaşının küçük olması ve sabıkasının bulunmaması nedeniyle 16 yıl 8 aya indirildi.

Nişanlısından hamile kaldığını ailesinden gizlediği ileri sürülen E.A. son savunmasın da bebeğini ölü doğurduğunu ve gömemediği için suya attığını söyledi. Yargıtay cezayı onaması halinde E.A. cezaevine konulacak.

Olay, 9 Temmuz 2011 günü Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu, Özler Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasındaki sulama borusunun tıkanmasıyla fark edildi. Tıkanan boruda çürümeye başlayan bebek cesedi olduğunu fark eden tarlada bekçilik yapan işçiler, jandarmaya haber veridi. Bebeğin vücut bütünlüğünün bozulmaması için boru kesilerek, cesetle birlikte Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Jandarma ekipleri, doğumu E.A.'nın yaptığını tespit etti.

Doğumu itiraf eden E.A. tutuklandı. DNA testiyle bebeğin annesi olduğu kesinleşince E.A. hakkında Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşmalarda tutuklu yargılanıp, daha sonra tahliye edilen E.A. savunmalarında nişanlısından hamile kaldığını ailesinden gizlediğini belirtti. Bir yakınımın kimliği ile doktora gittiğini ve hastane dönüşü işe giderken kanal kenarında doğum yaptığını açıklayan sanık E.A. bebeğin ölü ve ağlamadığını öne sürdü. Bebeği gömemediği için sulama kanalına attığını dile getiren E.A. bebek sağlam doğması halinde nişanlısına kaçacağını anlattı. Ölü bebeğin doğumdan sonra yaşayıp, yaşamadığı yönünden Adli Tıp Kurumu'ndan rapor isteyen mahkemeye, bebeğin ölü ya da sağ doğup, doğmadığının belirlenemeyeceğini bildirildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'