Zayıf hareketsiz olmaktansa kilolu aktif olun

Spor hekimliği alanında Türkiye'nin ilk profesörü olan Emin Ergen, incecik biri olmak yerine kilolu ve aktif, hareketli olmanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Zayıf hareketsiz olmaktansa kilolu aktif olun
Zayıf hareketsiz olmaktansa kilolu aktif olun
GİRİŞ 30.03.2013 15:57 GÜNCELLEME 30.03.2013 15:57

Antalya'da doktor, diş hekimi ve eczacıların kurduğu Sağlık Hizmetleri Derneği(SAHİDER) tarafından düzenlenen etkinlikte spor, hareket, egzersizle ilgili sunum yapan Prof. Dr. Ergen, kilonun sağlıkla ilişkisini katılımcılara aktardı. Medyanın özellikle kadınları ön plana çıkararak incecik bir insan olmayı özendirdiğini bellirten Ergen, dergi kapaklarındaki imajlar üzerinden beden ölçüleri çizildiğini ifade etti. Zayıf kişilerin daha sağlıklı olacağı anlayışının yanlış olduğunu aktaran Ergen, "Toplumda yaygın olan bu bilginin aksine biraz kilolu ancak aktif olmak daha iyi. Eskilerin söylediği 'bir dirhem et bin ayıp örter' sözü doğru." dedi.

Sağlıklı yaşamak için sporun önemli olduğunu anlatan Ergen, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin toplantı salonundaki sunumu sırasında katılımcılara egzersiz yaptırdı.

SİGARA 100 KİLOMETRE HIZLA ÇEKİLİYOR

Sigaranın da zararlarına değinen Ergen, dudaktan çekilirken sigara dumanının 100 kilometre hıza ulaştığını söyledi. Dumanının bu hızla ağız içindeki hücrelere çarparak zarar verdiğini vurgulayan Ergen, aynı zamanda yanıcı bir madde olan sigarayı 'oduna' benzeterek, "Sigaranın en az 100 derece sıcaklıktaki bir odundan farkı yok. Yanan odun ciğerlere çekiliyor. Duman içinde 3 bin küsur madde var. Çoğu kanser yapıyor. Sigaranın içindeki nikotin de damarları bozuyor." diye konuştu.

SAHİDER'in tanıtımının yapıldığı program sonunda davetliler arasında bulunan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, SAHİDER adına Prof. Dr. Ergen'e plaket takdim etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır