Kanserin yayılma sebebi bulundu

İngiliz bilim adamları kanserin neden yayıldığını keşfettiklerini açıkladı. Neden yayıldığını keşfetmek, kanser tedavisi için çok büyük öneme sahip.

Kanserin yayılma sebebi bulundu
Kanserin yayılma sebebi bulundu
GİRİŞ 18.06.2013 10:14 GÜNCELLEME 18.06.2013 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz bilim adamları kanserin neden yayıldığını keşfettiklerini bildirdi. Bu buluşla kanser tedavisinde yeni bir çığır açılabilir. Dünyada milyonlarca insanı ilgilendiren bu buluşa London Collage Üniversitesi uzmanları imza attı. Bu buluş ışığında geliştirilecek tedavi ile hareket bloke edilebilir ver tümörler yerinde tutulabilir. Nature Cell Biology dergisinde yayımlanan araştırmada iki tür embriyonik hücre kanserli ve sağlıklı hücreleri uyarmak için kullanıldı. Ekip önce kansere neyin sebep olduğunu anlayamadı. Buluşta kilit nokta önce kanserli hücrelerin neden kendini sağlıklı hücrelere eklemlediğini anlamaktı. Bilim insanları karşılaştırılabilir hücre türlerini kullanarak ve onların davranışlarını gözlemleyerek ne yaptıklarını taklit etti. Uzmanlar araştırma yapmak için kurbağa ve zebra balığı embriyoları kullandı. Bunların kanserli hücrelerin sağlıklı hücrelere eklemlenme sürecinde güvenli olduğu çünkü vücut çevresindeki göçleri aynı yolu izliyor.

İngiltere Kanser Araştırmaları Merkezi'nden Dr. Kat Arney araştırmayı memnuniyetle karşıladıklarını ama dikkatli olunması gerektiğini tavsiye etti. Dr. Arney "Bu araştırma temel biyolojik süreci açıklamaya yardımcı olur ama spesifik kanser hücrelerinden çok kurbağa ve zebrabalığı embriyolarına bakılmış. Yani kanser hastalarının tedavisi için alınacak çok uzun yol var" dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 2
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    limon. bilinen en iyi kanser ilacondan 10000 kat daha etkili.bu gizlenen bir gerçek. ve bu kanser aldatmacalarıyla milyarlarca dolar para belli kimselerin cebine akıyor ve milyonlarca insanın ölümünden sorumlu bu insanlar para için böyle büyük firavunluklara imza atıyor. onlar mezara girecek herkes ölecek bir gün. peki o tanınmayan o görünmeyen gizli ellerin yakasına yapışmayacak mı bu masum insanlar...
    Cevapla
  • Hasan Ellialtı 10 yıl önce Şikayet Et
    Kanser aldatmacası.... İnsanların kanser tedavisinde ortodoks uygulamalara güveni kalmadı.. çevremdeki insanlar kemoterapiyi, radyoterapiyi reddediyor. tüm dünyadada bu böyle. ilaç endüstrisi kanserin basit bir hastalık olduğunu biliyor. kanser dünya tarihinde insanlığa atılmış en büyük kazıklardan birisidir. dolayısı ile yolun sonuna gelindi bari durduruyoruz diyip kanserle yaşayacak ancak tam olarak tedavi edilemeyecek şekilde ilaç araştırmalarına girişildi. tıpkı gastridin tedavisi olduğu halde millete mide haplarını pompaladıkları gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak