Domatesin hiç bilinmeyen faydası

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle uzmanlar, iftarda sağlıklı beslenmeye daha önem gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Domatesin hiç bilinmeyen faydası
Domatesin hiç bilinmeyen faydası
GİRİŞ 20.07.2014 10:02 GÜNCELLEME 20.07.2014 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan boyunca özellikle domates suyunun hem besleyici, hem de A ve C vitamininden zengin olması nedeni ile tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

“Domates ve domates suyu tüketimi insan sağlığı açısından önemlidir” diyen Prof. Dr. Neriman İnanç, bu dönemde beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz nedeniyle daha uzun süre oruç tutulduğunu ve aç kalındığını kaydeden İnanç, “Bu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için özellikle A ve C vitamininden zengin olan domates suyunu tüketmek gerekir. İftarda veya sahurda içilen bir bardak domates suyu hem sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır, hem de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılayacaktır” dedi. 

YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ANLAMA ZAMANI, Abdulhamid`i anlamak herşeyi anlamak olacaktır. Necip Fazıl Kısakürek. ANLAMA ZAMANI, 33 sene devletim ve milletim için çalıştım. Elimden geldiği kadar hizmet ettim. Hâkimim Allah, bunu muhakeme edecek ise Resulullah'tır. Bu memleketi nasıl bulduysam öyle teslim ediyorum. Hiç kimseye bir karış toprak vermedim. Hizmetimi ancak Allah'ın takdirine bırakıyorum. Ne çare ki düşmanlarım bütün hizmetime kara çarşaf örmek istediler ve muvaffak da oldular..." "Beni evhamlı sanıyorlardı, hayır! Ben sadece gafil değildim,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma