Kalp cerrahları Astana’da buluştu

Dünyanın önde gelen kalp cerrahları, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen kongrede buluştu.

Kalp cerrahları Astana’da buluştu
Kalp cerrahları Astana’da buluştu
GİRİŞ 30.08.2014 11:55 GÜNCELLEME 30.08.2014 11:55

Kazakistan Ulusal Kalp Cerrahi Merkezi’nin; Chicago Üniversitesi , Nazarbayev Üniversitesi ve Dünya Kardiyologlar Birliği ile ortaklaşa düzenlediği kongreye çok sayıda davetli iştirak etti. 

Kalp cerrahisinde teknolojinin kullanımı ve tecrübe alışverişinin ön plana çıktığı kongrede, 47 kalp cerrahı yaptıkları ameliyatlardaki tecrübelerini sunum yoluyla anlattı. Kongreye Almanya’dan katılan Dr. Latif Arusoğlu, yaptığı sunumla katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Kazakistan’a sıkça geldiğini kaydeden Arusoğlu, ‘Bu kongreye Kazakistan’da, Astana’daki kardeşlerime destek olmak, tecrübelerimi paylaşmak için katıldım."dedi.

Kazakistan Ulusal Kalp Cerrahi Merkezi Başkanı Yuri Piya, üçüncüsünü düzenledikleri kongreye, dünyanın önde gelen kalp cerrahlarını davet ettiklerini söyledi. Bu etkinlikler sayesinde Kazakistan’nın sağlık alanında da ilerleyeceğini ifade eden Piya, geçen yıllara nazaran açık kalp ameliyatlarında oldukça büyük mesafe alındığını belirtti. 17 milyon nüfusun bulunduğu Kazakistan’da kalp ameliyatı bekleyen 7 bin hastanın olduğunu hatırlatan Piya, hali hazırda yaklaşık beş bin amelitın yapıldığını kaydetti.

Astana Rixos President Otel’de yapılan kongre iki gün sürdü. Kazakistan’da ilk kalp ameliyatı 1967’de Almatı’da yapılmıştı. Başkent Astana’da ilk açık kalp ameliyatı ise 2004 yılında yapıldı. Hali hazırda Kazakistan’da açık kalp ameliyatları Astana ve Almatı’da bulunan iki merkezde yapılabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak