Ahır Kapısından sedyeden bugünlere

12 Ağustos 1998’de Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşanan bir olay Türkiye’nin dünü ve bugünü hakkında çok şey anlatıyor.

GİRİŞ 21.10.2015 12:16 GÜNCELLEME 21.10.2015 15:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

O tarihte yaylada rahatsızlaşan annesini 3 buçuk saat boyunca ahır kapısından sedyeyle taşıyan Zeki Kurt ve kardeşlerinin amatör kamera ile çektikleri görüntüler sağlık ve ulaşımda yaşanan büyük değişimi gözler önüne seriyor.

Zeki Kurt 1998 Ağustos ayında Dutlu köyünde rahatsızlaşan annesini iki kardeşi ve bir yeğeniyle annesini hastaneye götürmek için yaptıkları üç buçuk saatlik zorlu yolculuğu kaydetti.

Görüntülerde 90 yaşında hasta annesini ahır kapısından yaptıkları bir sedye ile üç buçuk saat taşıdıktan sonra ana yola ulaştıkları ve buradan kendi araçları ile hastaneye gittikleri görülüyor.

Yaşanan bu olaydan 15 sene sonra yine aynı yaylada yaşanan kaza sağlıkta ulaşan büyük değişimi gözler önüne seriyor. Bu yılın yaz aylarında yaylada büyük baş hayvanın boynuz darbeleri ile yaralanan bir kişi için ambulans çağırılıyor. Ambulans bir buçuk saat içinde bölgeye ulaşıyor. Bu tablo karşısında gözleri dolan Zeki Kurt o anları saniye saniye kaydetti. 

Görüntülerde 2300 rakımında olan yaylaya ulaşan sağlık ekiplerinin yaralıya yaptığı ilk müdahale ve ambulansla sevki gözüküyor. Ayrıca olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin yöre halkı tarafından ellerinde çiçeklerle karşılanması görüntülerde dikkati çeken bir başka detay...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • ilkosmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ERDOĞAN !!! derim.
    Cevapla
  • Rüzgar Beyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin insan gibi yaşaması, ülkemizin ekonomik olarak kalkınması birilerini rahatsız etti. Bundan da önemli olanı ise ne yazık ki dahili bedbahtların olması.
    Cevapla
  • ahmet_k 8 yıl önce Şikayet Et
    ....evet bir insan kafasını iki elinin arasına koyup,bu ülke için siyasetten ve firkirden sıyrılıp vicdanen karar vermelidir
    Cevapla
  • VeyseL 8 yıl önce Şikayet Et
    Basireti bağlanmışların bunları görmesi mümkün değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?