SGK'dan erken emeklilikle ilgili son açıklama

SGK, geçmiş yıllardaki erken yaşta emeklilik ve diğer borçlanma uygulamalarının, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesini bozduğunu ve finansman açığını arttırdığı gerçeğinden hareketle mali sürdürülebilirliğin yaptıkları çalışmalara esas teşkil ettiğini vurguladı.

SGK'dan erken emeklilikle ilgili son açıklama
SGK'dan erken emeklilikle ilgili son açıklama
GİRİŞ 05.04.2013 17:21 GÜNCELLEME 06.04.2013 08:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında emeklilik ile ilgili olarak yaşı bekleyenlere erken emeklilik hakkı sağlayacak bir çalışmanın olduğu yönünde haberler yer aldığına dikkat çekildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi emekli vatandaşların sorunlarıyla da yakından ilgilendiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Mevcut mevzuat ve uygulamalarımız ya da geçmişte düzenlenmiş mevzuatlar gereği yapılan uygulamalarla ilgili olarak Kurumumuza çeşitli talepler iletilmektedir. Bu talepler doğrultusunda, vatandaşlarımızın memnuniyetlerinin yanı sıra gelecek nesillerimizin de sosyal güvencelerini teminat altına alacak mali sürdürülebilirlik analiz çalışmalarında bulunmaktayız.Geçmiş yıllardaki erken yaşta emeklilik ve diğer borçlanma uygulamalarının, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesini bozduğu ve finansman açığını arttırdığı gerçeğinden hareketle mali sürdürülebilirlik yaptığımız çalışmalara esas teşkil etmektedir.Basın yayın organlarında yer alan haberlere konu hususlarla ilgili olarak Kurumumuzca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • isa aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    kaçdönem oy verdiğim siyasi parti artık benim için önemi azldı vekili kıyak amiri memuru herneyse amlıyorum ama 45 yaşındayım agır sanayıde çalışdım hep çok yıprandım geçmişe dönük yok dediler emekliliğimi yasada ikiye katladılar kademeli geçiş çok oldu edalet insanların yapdığı kanun ya hakkın kaanunu kim takarki inanıyorumki emeklinin hakkını hangi parti verirse vaad ederse o kazanacak
    Cevapla
  • ayşe bakır 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN FARUK ÇELİK 'E BEYANIMDIR.. Çalışma bakanı FARUK ÇELİK BEY; Buradaki emekli olma yaşını düşük görüyorsunuz.Dış ülkelerle bizim ülkemizi kıyaslıyorsunuz. Türkiyenin koşullarıyla dış ülkelerin koşulları bir mi? Onlar emekli maaaşıyla türkiyenin her bir yanını gezmeye geliyor. Biz buradan alacağımız emekli maaşıyla köyümüze gidemiyoruz. Bunu göz ardı ediyorsunuz. Bizi onlarla kıyaslamayın. Onlar haklarını alıyorlar paşalar gibi yaşıyorlar . - Bizler hakkımızı alamıyoruz , emekli olsakTA olamasak ta SÜRÜNÜYORUZ !! BUNA BİR SON VERİN.
    Cevapla
  • yüksel pınar 11 yıl önce Şikayet Et
    devam.. bir çok kişi 40 yaşında emekli olunurmu diyor. bence olunur. adam 7000 iş günü doldurmuştur. ek geliri vardır, bekardır, pintidir vs az maaşa razıdır. niye bir işi işgal etsin? niye ömrünü çürütsün? formül doğru geliştirilirse sigortaya yük olmaz. çünkü verdiği kadar alacaktır. burada defalarca yazdım. çok saat çalışmak, çok çalışmak değildir diye. varsa bu yazıyı okuyan patron, bir denesin. çalışma süresini 40 saat/hafta uygulasın. ancak işçisine desinki 45 saatte ürettiğini 40 saate sığdır. tatil yap. yani 2 gün hafta tatili yap. sonucu söyleyim. denenmiş bir olaydır. 1- verim yükselecek 2- çalışma süresi düştüğünden 6-2 vardiya sistemine geçerek sanki 0,2 fabrika büyümüş gibi olacak. bir vardiya daha çalıştıracak yeni makine almadan. 3- istirahat ve sakatlık azalacak. devlette kendide kazanacak. 4- en önemsiz görülen gelişmede şu, işçiler daha mutlu ve istekli olacak. isteyen denesin.
    Cevapla
  • yüksel pınar 11 yıl önce Şikayet Et
    cihangir erdal doğru anlıyor. herkes yanlış anlıyor.. insanların ileri yaşlarda emekli olması bir çok sorunu çözebilir. ancak bir insanı hafta tatli neredeyse olmaksızın, haftalık en az 45 saat çalıştırırsan bu insan yaşamak için emekli olmayı ister. iş kaygısı varsa emekliliği ister. yıllarca yaptığı işi yapamayacak duruma gelmişse emekliliği ister. akraba ziyareti, dini vecibe vs yerine getiremiyorsa emekliliği ister. çözüm nedir pekala? çözüm zor değil bana sorun söyleyeyim. aslında cevap basit. iki yol var. 1. matematiksel olarak ort yaşam süresi, ödenen pirim, emekli olunan yaş baz alınarak bir formül geliştirilir. yaş sınırı 40 civarı taban iş günüde 7000 olarak belirlenir. erken olursan az alırsın geç olursan çok. 2- haftalık çalışma 40 a düşürülür. işsizlik sigortası ve iş güvencesi arttırılır 60 yaşında min 7000 iş günü emekli olursun.
    Cevapla
  • cihangir erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    Emekliliği yanlış anlıyoruz... Kardeşlerim, sevgili Türk halkı, emeklilikten ne anlıyorsunuz. Sizce emeklilik prim gününü doldurup emekli olup yan gelip yatmak mı Ya az bi hayata bakın doğal hayatta... Bedava yaşamak var mı Dış dünyada bir bakın. Gençken çalışırsın primlerini ödersin. Çalışamaz duruma gelince de ödediğin primler karşılığında devlet sana bir emekli maaşı bağlar. Var mı öyle 40 yaşımda emekli olayım, devlet bana baksın. 80 yaşına kadar yaşasan 40 yıl devlet sana maaş ödeyecek. Sen ne verdin ki bu kadar sene maaş almayı kendine hak görüyorsun. Yarım yamalak asgari ücretten prim yatır 40 sene maaş al. Hak mı bu. Evet insanlar emekli olmalı.. Ama hakkaniyetle.. Yoksa sizin istediğiniz gibi bir emekliliğe hiç bir devlet bütçesi dayanmaz. Saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!