Sibel Eraslan: Kalbim delik deşik oldu

Akil Adamlar heyetinde bulunan Gazeteci Sibel Eraslan çözüm sürecini anlatmak için gittiği Malatya'da karşılaştığı olayları anlattı. Bir hayli duygulanan Eraslan; gördükleri, yaşadıkları karşısında 'kalbim delik deşik oldu' dedi.

GİRİŞ 11.04.2013 10:54 GÜNCELLEME 11.04.2013 11:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çözüm süreci kapsamında  oluşturulan ve kamuoyunun günlerce tartıştığı Akil Adamlar heyeti ilk toplantısını Doğu Anadolu'nun en büyük şehirlerinden Malatya'da yaptı. Heyet, Malatya'da STK Başkanları, akademisyen, kanaat önderleri, çeşitli parti temsilcileriyle toplantılar yaptı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Akil Adamlar heyetinde bulunan Gazeteci Sibel Eraslan çözüm sürecini anlatmak için gittiği Malatya'da karşılaştığı tabloyu Habertürk'te Ece Öner'le Akşam Raporu programında paylaştı. Heyetin çalışmalarından bahsederken bir hayli duygulandığı gözlenen Eraslan; ''toplantılardaki konuşmaları dinlerken kalbim delik deşik oldu'' dedi.

MHP VE CHP TABANI DA BARIŞ İSTİYOR

MHP'nin ve CHP tabanının da barış istediğini ve bunu Malatya'daki toplantılarda daha rahat gördüğünü ifade eden Eraslan, muhalefetin bu süreçteki eleştirisinin sadece propagandadan ibaret olduğunu söyledi.

Eraslan; ''Bölgedeki bütün insanlar barış istiyor. Bölgenin yetiştirdiği bilim insanları fikirlerini söylediler. Herkes barış istiyor. Akil Heyetteki insanlar gönül yıkmaya değil, gönül yapmaya geldi.  Doğu'dan Güneydoğu'dan çözüm sürecine verilen destek çok anlamlı. İnsanlar artık kötü günlerin geride kalmasını istiyor. Biz de annelerin gözyaşları dursun istiyoruz. Barışın sesine kulak vermemiz gerekiyor. Çok konuştuk biraz da dinlemenin zamanı bugün'' dedi.

SİYASET ANKARA'DAN İBARET DEĞİL

''Siyaset çok sert ve kırıcı geçiyor ama siyaset sadece Ankara'dan ibaret değil. Ben bu süreçten çok umutluyum. Çocuklarım adına umut etmek istiyorum. Benim bir hayalim bir umudum bir rüyam var, ve bu hayalim yaşamaktan, huzurdan yana, büyük bir millet olmaktan yana''

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Osman Güven 11 yıl önce Şikayet Et
    Akil adam. Akil adam diye bir konu kabul etmiyoruz. Akil adam bizim milletimizdir, dağdaki çobandır. Biz akil gördüğümüz kişileri zaten meclise gönderiyoruz. Akil olan bizim milletimizdir. Bu ülkeyi seven herkes akil adamdır.
    Cevapla
  • yalnızkurt42 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet tatar.... o zaman çık adam gibi ''BİR KAÇ MEHMET ÖLDÜ DİYE'' cümle kuran bakana tepki göster. korkunuzdan kuyruğunuzu altınıza almış annenizin dizinin yanında yatıyorsunuz. ben senin zihniyetini anladım ''BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN.'' diyorsun sen. eğer doğruysa şehidin sana şefaatçi OLMAZ inşaallah...sizinle savaşa çıksak korkunuzdan kendi kafanıza sıkarsınız...
    Cevapla
  • murat ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ablaya soruyorum. acaba kaç şehit cenazesinde oturup ağladı??? hem toplumsal mutabakattan bahsediliyor hem akil adamlar terörist solcu komünist dincilerden seçiliyor. bu memleketin milliyetçileri adam değil mi ? bir vatanınız varsa, bir bayrağınız varsa, ezanınız hala okunuyorsa, namuslu iffetli bir şekilde dolaşabiliyorsanız bunu Türk milliyetçiliğine borçlusunuz. osmanlının son dönemlerini hatırlayın. ne osmanlıcılık, ne ümmetçilik koca çınarın devrilmesini engelleyemedi. bizi paramparça ettiler de aklımız en son başımıza geldi. biz Türktük...bizi kendi vatanımızda 2. sınıf insan yerine koyuyorlar bunu nasıl göremiyorsunuz...!
    Cevapla
  • Tigin Kürşad 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Türkiyedemi Kürtler Var?. Sözde Kürt Halkını savunduğunu iddaa eden,pkk terör örgütü neden sadece Türkiyedeki Kürtlerin hakkını savunuyor!neden sadece Türkiyede eylem yapıyor?suriyedeki,irandaki,başka yerlerdeki Kürtlerin hali Türkiyede yaşayan Kürtlerden daha mı iyi?İran'da biraz hareket etmek istediler,Sallandırdılar Meydanda,ne eylem kaldı,ne terör.Saddam Yıllarca katliam yaptı,pkk neredeydi o zaman?Baba Esad Kürtlere Türkliye Cumhuriyeti Devletinden daha mı iyi muamele etti?sadece bu örnekler bile,pkk nın kürt halkı diye bir derdi olmadığının ispatıdır.pkk taşeron bir terör örgütüdür.
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 11 yıl önce Şikayet Et
    Herkes barış istiyor. Ama ben Türküm ve bu devlet Türk Devletidir. Bunu değiştirmeyin gerisinde ne yaparsanız yapın. Gerçi çark etmeler başladı ( TC ifadeleri kaldırılmıştı ama 24 saat geçmeden geri geldi )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!