Ayasofya için imza kampanyası başlattılar!

Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya Müzesi'nin yeniden ibadete açılması için "İmzanla Zincirleri Kır" imza kampanyası başlattı.

Ayasofya için imza kampanyası başlattılar!
Ayasofya için imza kampanyası başlattılar!
GİRİŞ 18.04.2013 14:42 GÜNCELLEME 18.04.2013 14:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan dernek üyeleri, dövizler açarak, taleplerini dile getiren sloganlar attı.

İmza kampanyasına, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın İslam'ın ve İstanbul'un fethinin sembolü olduğunu ve 1934 yılında müze haline getirildiğini hatırlattı.

"İmzanla Zincirleri Kır" kampanyasının Türkiye ile sınırlı kalmayacağını, dünya Müslümanlarını da bu konuda duyarlı olmaya çağırdıklarını belirten Turhan, "Herkes Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesini arzu etmektedir. Yine biz inanıyoruz ki "İmzanla Zincirleri Kır" kampanyamıza yaşam tarzı ne olursa olsun toplumumuzun her kesimi destek verecektir. Çünkü milletimiz Ayasofya Camisi'nin bir bayrak gibi özgürlük temsili olduğunun farkındadır. Hedefimiz 10 milyon imzaya ulaşmak" ifadesini kullandı.

Turhan, "Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Ayasofyamızın cami oluşu öncelikle Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinin bir gereğidir. Ayasofya Camisi'nin minarelerinden ezan sesini yeniden duymak ve namaz kılmak tüm Müslümanların arzusudur" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman da yarınların dünü bilenlerin olacağını belirterek, Ayasofya'ya gezmek için değil ibadet etmek için girmek istediklerini söyledi.

Basın açıklaması ardından Turhan, ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı. Bir ay sürecek kampanyaya, internet üzerinden de katılınabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • aykut akay 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah anadolu gençlik derneğinden razı olsun. Türkiye'de bir çok ilke imza atan anadolu gençlik derneğini yine böyle bir çalışma ile gündeme gelmesinden dolayı çok tşk ediyorum. Kuran ziyafetleri,kutlu doğum kutlamaları ve yaz eğitim kursları gibi bir çok faaliyette baş aktör olarak çıkmışlardır. Allah emeği geçenlerden razı olsun...
    Cevapla
  • Salih ÖZYERLİ 11 yıl önce Şikayet Et
    Başlatsınlar. İyi olur, hepimiz imzalarız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak