Köy korucuları: sıra devletin fikir mücadelesinde

Türkiye Geçiçi Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir, "28 yıllık silahlı mücadelemizle dünyaya, ülkemizi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini gösterdik. Şimdi sıra fikir mücadelesinde" dedi.

Köy korucuları: sıra devletin fikir mücadelesinde
Köy korucuları: sıra devletin fikir mücadelesinde
GİRİŞ 21.04.2013 15:58 GÜNCELLEME 21.04.2013 15:58

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol ile yemekte bir araya gelen köy korucuları, barışı sağlamanın savaştan daha zor olduğunu, görevlerini yaptıkları ve sıranın çözüm sürecinde devlette olduğunu anlatırken, çözüm sürecine destek verdiklerini söyledi.

Vali Turhan Ayvaz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Ömerli İlçesi'ne giderek 160 köy korucusuyla yemekte bir araya geldi. Gazi Yatılı Bölge Okulu'nda Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ'ın da katıldığı yemekte konuşan Türkiye Geçiçi Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir, koruculuğun en basit tanım ile kendi ev, köy ve ailesini bile bırakarak devletin yanında olamak olduğunu anlattı. Kandemir, şöyle dedi:

"Devletimizin son zamanlarda attığı adımları hep destekledik. Vatan sevmek, her koşulda devletin yanında olmak demektir. Barışı sağlamak bütün savaşlardan daha zordur. Devletimiz, zor olanı başarmak ve 76 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarma gayretiyle çalışma başlatmıştır. 28 yıllık silahlı mücadelemizle dünyaya, ülkemizi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini gösterdik. Şimdi sıra fikir mücadelemizle aynı başarıyı göstermektir."

İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise, her zaman yanlarında gördüğü köy korucularına teşekkür ederek, "Dün nasıl ki sizlerle idik, şimdi de sizlerle birlikte ve yanınızdayız" dedi. Mardin Valisi Turhan Ayvaz da, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in selamını koruculara ileterek, "Sizler yalnız değilsiniz. Sizler her zaman olduğu gibi yine her türlü sosyal hakkınız ve güveninizle birlikte devlet sizlerin yanınızda olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor