İşte Bursa'ya yapılacak duble yollar

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'nın doğusundaki ilçelerden İnegöl, Yenişehir ve İznik'te yeni bölünmüş yol ve yol genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İşte Bursa'ya yapılacak duble yollar
İşte Bursa'ya yapılacak duble yollar
GİRİŞ 24.04.2013 15:47 GÜNCELLEME 24.04.2013 15:47

Bunlara ilaveten köprülü kavşak ve alt geçitler yapıldığını belirten Şahin, bu projelerin önemli bölümünün tamamlandığını, bir kısmınınsa ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki yollarda yeni bölünmüş yollar yaptığını, aynı zamanda da bazı yolların genişletildiğini, yıpranan yolların da bakın onarımlarının yapıldığını belirtti. Milletvekili Hüseyin Şahin, "Bunlara ilave olarak önemli geçiş noktalarında köprülü kavşak ve alt geçitler yapılıyor" dedi. Son bir yıl içinde Şahin, Bursa'nın doğusundaki ilçelerden İnegöl, Yenişehir ve İznik'te yaklaşık 70 kilometrelik yeni bölünmüş yol ve yol
genişletme çalışması başlatıldığını vurguladı. Şahin'in verdiği bilgiye göre yeni yol ve kavşaklar şunlar:

OYLAT YOLU
Proje uzunluğu 9,3 kilometre olan yolda 3 kilometrelik kısım aşınma seviyesinde tamamlandı ve kalan 6 kilometrelik kısmın ihalesinin Mayıs ayı içinde yapılması planlanıyor.

YENİŞEHİR-İZNİK YOLU
Proje uzunluğu 24,8 kilometre olan güzergâhta 7,5 kilometrelik kesim sathi kaplamalı olarak tamamlandı. 2013 yılında 4,2 kilometrelik kesimin mevcut ihale kapsamında tamamlanması planlanıyor. 6 kilometrelik İznik çevre yolu dâhil kalan 13,1 kilometrelik kesim Mayıs ayı içerisinde ihale edilmesi hedefleniyor.

İZNİK-MEKECE YOLU
Proje uzunluğu 28,3 kilometre olan güzergâhta toplam 7,4 kilometrelik kesim tamamlandı. Mevcut ihale kapsamında 2013 yılında 3,7 kilometrelik kesimin tamamlanması planlanıyor. İznik'ten İtibaren kalan 17,2 kilometrelik kesimin yapım ihalesi 30 Nisan 2013 tarihinde yapılması hedeflendi.

BURSA-İNEGÖL-KURŞUNLU
Ümitalan Kavşağı ile İnegöl Sanayi Kavşağı arasındaki 12,3 kilometre ve Bedresu Köprüsü ile Kurşunlu Kavşağı arasında 4,2 kilometrelik aşınma tabakasının yenilenmesi işi 29 Ocak 2013 tarihinde ihale edildi ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak.

İNEGÖL ALTGEÇİTİ
İnegöl geçişinde 10 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde yapılacak altgeçitin ihalesi 10 Nisanda yapıldı burada çalışmalar başlıyor.

OYLAT VE KURŞUNLU KAVŞAKLARI
Bursa Ankara yolunda Oylat ve Kurşunlu Ayrımındaki köprülü kavşaklarda yapımı süren çalışmalar Temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor.

MEZİT VADİSİ
İnegöl-Bozüyük arasındaki 5,8 kilometrelik kesimde devam eden bölünmüş yol yapım çalışmalarının bu yıl Temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Ayrıca güzergâh üzerindeki muhtelif heyelanlı bölgelerin ıslahı iş ide bir süre önce ihale edildi ve çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

YENİŞEHİR BİLECİK YOLU
7 kilometre uzunluğundaki Yenişehir Kuzey Çevre yolunun ile 7 kilometre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu ve Yenişehir - Bilecik arasındaki kaplamalı Bölünmüş Yolun yapım ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl içinde yapılması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü