Tutuklulukta AB ortalamasının altındayız

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'deki uzun tutukluluk süreleri ve tutuklu sayısıyla ilgili spekülasyonların veriler üzerinden değil, algılar üzerinden yapıldığı söyledi.

Tutuklulukta AB ortalamasının altındayız
Tutuklulukta AB ortalamasının altındayız
GİRİŞ 27.04.2013 12:46 GÜNCELLEME 27.04.2013 12:46

Ergin, "Türkiye, tutukluluk oranları açısından Avrupa Birliği ortalamasının 2 puan altındadır." dedi.

Bakan Ergin, Beyazıt'ta bir otelde Avrupa Ceza Baroları Birliği'nin düzenlediği 'Ceza Muhakemesinde İnsan Hakları ve Adil Yargılanma' konulu toplantıya katıldı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergin, Türkiye'deki tutukluluk süreleri, çözüm süreci ve adli olay sayılarıyla ilgili soruları cevapladı.

Türkiye'deki tutukluluk süreleri ve tutuklu sayısıyla ilgili değerlendirmelerin verilere değil, algılara dayanılarak yapıldığı belirten Ergin, "Türkiye'de uzun tutukluluk süreleriyle ilgili değerlendirmeler veriler üzerinden değil algılar üzerinden yapılıyor. Türkiye, tutukluluk oranları bakımından AB ortalamalarının iki puan altına inmiştir. Sağlıklı verilere dayanmadan yapılan bu eleştirileri hakça bulmadığımı ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Ergin, yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, icraat yapılması gerekli olan noktada bulunulduğunu ifade etti. Ergin, Türkiye'nin bu illetten kurtulması durumunda bölgede ve dünyada çok farklı bir konuma geleceğini ifade etti.

Bakan Ergin, Türkiye'deki yargılama sistemi üzerine yapılan eleştiriler hakkında da görüşlerini açıkladı. Ergin, yapılan değerlendirmelerin afaki bilgilere dayalı olduğunu ifade ederek, " Türkiye'de yılda 3 milyona yakın ceza dosyası, 3 milyon da diğer dava dosyası var. Yılda 6 milyon civarında yargılama yapılan dosya var. Bu sistemi kalkıp 3 dosya üzerinden değerlendirmeye kalkarsanız yanlış sonuçlara varırsınız." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu