SDP'nin kan donduran provokasyonu önlendi

Gezi Parkı'nı provoke eden gruplara yönelik başlatılan soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

SDP'nin kan donduran provokasyonu önlendi
SDP'nin kan donduran provokasyonu önlendi
GİRİŞ 17.06.2013 07:36 GÜNCELLEME 17.06.2013 13:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Molotof bombalarıyla polisle çatışan göstericilerin sığındığı Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) binasına yapılan baskında polise ait kıyafet, teçhizat ve polisin toplumsal olaylara müdahalede kullandığı malzemelerin ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait ‘Gizli' ibareli görevlendirme evrakları bulundu. Marjinal grupların bu kıyafetleri giydireceği sahte polislerle şiddet eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı belirlendi.

ÇEVİK KUVVET KIYAFETİ VE GAZ MASKELERİ
Taksim'de geçtiğimiz salı marjinal gruplar polise molotof bombaları ve taşlarla saldırdı. Bazı saldırganların SDP il binasına sığınması üzerine operasyon düzenlendi. Baskında, Çevik Kuvvet polisine ait kıyafet, teçhizat ve polis tarafından kullanılan ZED marka gaz bombası ile toplumsal olaylara müdahalede kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. İddiaya göre polis kıyafeti giydirecek kişiler sokağa çıkarılarak, kamuoyunda polise tepki doğuracak eylemler gerçekleştirilecekti. Polisin yaptığı baskınla bu plan bozuldu. SDP binasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait gizli görevlendirme evrakları da bulundu. Polise ait görevlendirme listesi gibi kritik bilgilerin partinin eline nasıl geçtiği araştırılıyor. Baskının ardından tutuklanan 4 zanlıya da SDP Başkanı Rıdvan Turan'ın "Bizim işimiz burayı Yunanistan sokakları haline çevirmek olmalı." şeklindeki ifadeleri hatırlatılarak "Çıkan olaylar planlanmış mıydı?" sorusu yöneltildi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 11
  • asil çığlık 10 yıl önce Şikayet Et
    chp anarşistler ve aleviler. ne yaparsa yapsınlar asla geçit yok devlette polisde bu pis diktatörlere asla yumuşak davranmasınlar artık iyice kaşındı bunlar gereği yapılsın LÜTFEN BU FAŞİSTLERE HADDİNİ BİLDİRİN sevgili emniyet müdürlüğü
    Cevapla
  • mustafa elveren 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların analarıda kaşınıyor. bu olaylar kenan evren zamanında olsaydı bugün gezi annelerini -cumartesi annelerinin yanında görürdük
    Cevapla
  • Teacher 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz bir de mamak/tuzluçayırı görün. gürültü kirliliğinden geçilmiyor. nasıl insanlar ya yamyamlar gibi
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bu hain oyunları ancak CHP ve bu hain koministler yapar .!. CHPyi !946 senesinden tanırım bunlara benzer ihanetleri çok yapmıştı .Bilhassa Menseres zamanında !
    Cevapla
  • efe eren 10 yıl önce Şikayet Et
    sokağa çıkamıyoruz. Bunların yüzünden her akşam sokağa çıkamıyoruz. Kartal da CHP ilçe başkanlığı ve CHP belediye başkanının Taksime gidip oradaki provakatörlere ne gibi talimatlar verdiğini çok iyi biliyoruz. Kimse kıvırmasın, takke düştü kel göründü beyler! SDP ve CHP birlikte bu provakasyonu yapmaktadır. Birbirleri ile işbirliği halindedir. Geceleri sokaklara çıkıp içinde kapalı bayanların olduğu araçlara saldırmaktadırlar. Bunlar bu vatanın evladı değildir. Polisin her ilçede her sokak her caddede bu terörist gruba göz açtırmaması gerekir. Unutmasın ki polisin arkasında halk var, bu halk 3-5 çapulcuya ne polisimizi ne de vatanımızı bırakmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları, dünyada Yahudi avına mı dönüşüyor?
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı