Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılacağı tarih

Ak Parti milletvekilleri, Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk, dünyanın ise 4'üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 26.07.2013 16:58 GÜNCELLEME 26.07.2013 17:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı inşaatında, AK Parti Gurup Başkan vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Mehmet Geldi, incelemelerde bulundular.

Gurup Başkan vekili Nurettin Canikli, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede Ordu-Giresun Havalimanı'nın 10 yıl dolmadan kendisini amorti eden bir yatırım olduğunu söyledi.

"GURUR TABLOSU OLAN BİR YATIRIMDIR"

Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının gurur tablosu olduğunu ifade ederek, yaptığı konuşmada, "Buraya çok büyük mücadele verildi. Çok büyük emek harcandı. Beş yıla yakın bir süre bu hava limanının bu yatırımın buraya kazandırılması için gece gündüz emek verildi. Geriye baktığımızda bir film şeridi gibi beş yıl geldi geçti gibi gözüküyor ama o zaman hakikaten umutsuzluğa düştüğümüz anlarda oldu. Ama yılmadık. İnandık çünkü bu hava limanı gerekliydi. Giresun ve Ordu burayı istiyordu. Sadece bir havalimanına sahip olmak için değil, gerçekten ekonomik açıdan bakıldığında bir ihtiyaçtı. Biz devleti ikna ederken, ekonomik boyutunu ön plana çıkarttık. Mesela 2009 yılı fiyatlarıyla her yıl Giresunlular Trabzon Havaalanı'nı kullanmak için 15-20 milyon TL arasında sadece benzin parası ödüyorlardı. Kaybedilen zaman, yolların kullanım nedeniyle ortaya çıkan amortisman harcamaları, benzer şekilde Ordulu vatandaşlarımızın da Samsun Havaalanı'nı kullanmak için böyle bir maddiyata katlanmaları gerekiyordu. Böyle bir hesap yaptığımız zaman 10 yıl dolmadan bu hava limanı kendisini amorti eden bir yatırım. Ama değdi, gurur tablosu olan bir yatırımdır" diye konuştu.

"HAYALİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Gurup Başkan vekili Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına ilk uçağın 2014 yılı Temmuz ayında ineceğini belirterek, "İnşallah 2014 yılının Temmuz ayında Ankara'dan ilk uçak inecek. İnşallah o uçakta biz de oluruz. Biletlerimizi rezerve ettirdik. Bir aksilik olmazsa. Üst yapı ihalesi de şuanda çıktı. Onda da gecikme olmayacak. 2014 yılının temmuz ayında o hayali hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

ÜNAL: ORDU GİRESUN DAYANIŞMASININ BİR SEMBOLÜDÜR

Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ise, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın 2014 yılında açılacağını Başbakanımız net olarak ifade etmişti. Bizim içim 2014 tarihi açılış tarihidir. Fakat bugüne gelinmesinde hakikaten çok emek var. Ordu-Giresun dayanışmasının bir sembolüdür. Bir buluşma noktası olmuştur. Ordu milletvekilleri, Giresun milletvekilleri burada buluştuk. Bu havalimanının bu iki ile çok şey katacağından eminiz" İfadelerini kullandı

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • FERAT SARI 10 yıl önce Şikayet Et
    FERAT SARI. inşaallah en kısa sürede ordu-giresun hava limanı gibi filyos vadi projesinide hayata geçiririz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir