Polisin en etkili silahı o olacak

Çevik Kuvvet polisi için 'Paintball' tüfekleri ile yeni bir dönem başladı. Emniyet yetkilileri, Gezi eylemlerinde büyük eleştiri alan biber gazının yerine, 'boyalı toplar'la hedeflerin vurulacağını açıkladı.

Polisin en etkili silahı o olacak
Polisin en etkili silahı o olacak
GİRİŞ 11.08.2013 08:04 GÜNCELLEME 11.08.2013 08:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı eylemlerinde aşırı biber gazı kullanmakla eleştirilen çevik kuvvet timleri için yeni bir dönem başladı. "Paintball" tüfeklerinin yeni dönemde polisin en etkili silahı olacağı belirtildi.

50 METRE MENZİLLİ

İlk etapta alınan 10 adet Paintball tüfekler Ankara, İstanbul ve İzmir'de çevik kuvvet tarafından denenmeye başlandı. Yoğunluğu çok düşük gazlı ve boyalı ve darbe etkili top (mermi) atabilen Paintball tüfeklerin orantısız gaz kullanımının önüne de geçeceği belirtildi. Kuru hava ile çalışan tüfekler 30 ila 50 metre etkili menzil özelliğine sahip. Tüfeklerin şarjörü 200-400 arasında mermi kapasiteli olacağı açıklandı. 2-3 gram ağırlığında ve bilye şeklinde üç adet mühimmat (mermi) atabilen tüfekleri özel eğitimli çevik kuvvet polislerine emanet edileceğini belirten yetkililer, "Gazlı ve boyalı toplar kitlelerin arasına karışan provokatörlere dönük olup bel altına işaretleme ve durdurma amaçlı atılacak. Kesinlikle göğüs üzerine atılmayacak" dedi.

YORUMLAR 3
  • AKLINYOLUBİR 10 yıl önce Şikayet Et
    bu iş ...... plastik mermi ile yapılması gereken bir konu...devlet artık suçluları koruyan kanuni düzenlemeler yapmaktan vazgeçmeli...sınır açıkca ve müdahale şekli açıkca belirtilmeli kanuni olarak ki kimse ağzını açıp ortalığı karıştırmasın .....bir milletvekili insanları sokağa dökmek için değil haklarını mecliste savunmak için seçilir..bu durumda olan vekiller için bakalım ne yapılacak...artık dokunulsun kürsü yetmiyormu adamlara sokakta dokunulmaz olunmaz ki...
    Cevapla
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    desenize . pantololon satışları artacak eylemlere 4-5 kat pantolon giyipte gelirler.20 -30kişiyle gazla tomayla ugraşmaya ne gerek var gönderin yunus ekiplerini hepsini yakalasın
    Cevapla
  • ismail ay 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZE SİLAH DEGİL İNSALLIK LAZIM. Bir polis olarak silaha karşıyım ve kimsenin canını kasten hiç yakmadım. Ama oyle insanlıktan nasip almamış oyle vatandaşlarımız var ki sanki şeytan taşlıyorlar. Bu gidişle yakında göstericilere biber gazı yerine hoş kokulu çiçekler atacaz. oyle görünüyor ki hırsız yine suçlu değil. tek suçlu polis. ben oyuncak silahla kusura bakmayın görev yapmam kimsede bana yaptıramaz. Bu işi çocuk oyuncağına cevirdiler. gerçek mermilerle yaralanan kaç meslektaşım var. Tabi bu kimsenin umurunda değil polistir olmek işi zaten. Kendini savunmasın boynu bükük kalsın ve kellesini altın tepside sunsun. Ozlük hakları ve insanca çalışma hak getire. Ben insanüstü bir varlık değil insanım bu böyle biline. anam babam eşim kardeşlerim ve dünyalar güzeli bir evladım var. Kimse kusura bakmasın hakkımı kimseye helal etmiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...