Öcalan'ın kardeşine suikasti o planlamış

Abdullah Öcalan'ın K. Irak'ta yaşayan kardeşine suikast girişiminde bulunuldu. Suikastten kurtulan Osman Öcalan "Bu suikast ağabeyime, dolayısıyla da barış sürecine karşı yapılmıştır" dedi.

Öcalan'ın kardeşine suikasti o planlamış
Öcalan'ın kardeşine suikasti o planlamış
GİRİŞ 26.08.2013 06:53 GÜNCELLEME 26.08.2013 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak'ın Erbil Şehri Köysancak Kasabası'nda, 3 PKK'lı tarafından öldürülmek istenen Osman Öcalan, Takvim gazetesine, suikastın detaylarını anlattı. Öcalan şöyle konuştu: 

Önceki akşam arkadaşlarla otururken beni kameraya almak istediler. Üç kişiydiler. PKK'nın Mahmur kampından gelmişler. Saldırı planı için kameraya çekmişler. Fark ettikten sonra kaçmaya çalıştılar. Tetikçilerden biri yaralı diğeri ise sağ yakalandı. Üçüncü kişi ise kaçtı. Anladığım kadarı ile PKK'nın yeni yönetimi eski unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. 

BAYIK, 'KÜRTLER'İN SADDAM'I'DIR 

 KCK'nın yeni yönetimi yine muhaliflerini tasfiye etme sürecine gitmiştir. Bu şekilde barış sürecini sekteye uğratmak için Abdullah Öcalan'a bizim üzerimizden gözdağı veriyorlar. Bu suikastların devamı gelebilir. Amaçları barış sürecini sonlandırmaktır. 

Aldığımız ilk bilgilere göre, bizim ortadan kaldırılmamız emrini PKK'nin şu anki yönetiminin lideri Cemil Bayık vermiş. Bayık Kürtlerin Saddam Hüseyin'idir. Bayık aslen Kürt kökenlidir. Ancak Kürt kültürü olmayan birisidir. Kendisinin iradesi zayıftır. 

Ben ve Nizamettin Taş gibi barış sürecini destekleyen kişileri ortadan kaldırmak istenmeleri devam edebilir. 

Barış sürecinin bitmesini ve yeniden savaş sürecinin başlamasını isteyen güçler, bizim bu süreci desteklememizi istemedikleri için ortadan kaldırmak istiyorlar. Yani yeni bir savaş sürecinde bile bunu bizim gibi örgütten ayrılan ve barış isteyen kişilerin var olmasını istemiyorlar. Ancak barış süreci içinde yeni demokratik adımların da atılması gerekiyor. Bu anayasal ve siyasal haklar olarak hemen harekete geçirilmelidir. 

SAVAŞ İSTEYENLER VAR 

 PKK'nın içerisinde bulunan savaş yanlısı olanlar her geçen gün cesaretleniyor. Bu kişiler ağabeyim Abdullah Öcalan nedeniyle sesli dile getiremeseler de yeni bir savaş çıkması için hazır bekliyorlar. Bu tür girişim ve beklentilere prim vermemek gerekiyor. Çünkü geri dönülmez bir kaos ortamına Türkiye kesinlikle girmemelidir. 

İRAN-SURİYE HAZIR BEKLİYOR

Barış sürecinin sona ermesi için özellikle İran, Suriye ve Irak gizli gizli büyük faaliyet yürütüyor. PKK'ya sürekli baskılar yaparak ve vaatler vererek tekrar savaş sürecinin başlamasını istiyorlar. Buna Almanya ve Fransa gibi ülkelerde perde arkasından destek vererek Türkiye'yi yeni bir çatışma ortamına sokmak istiyorlar. Rusya'yı da PKK'yı destekleyen güçlerden sayabiliriz. 

BiZi DE DiNLEYiN

Takvim'e konuşan Osman Öcalan, "Erbil'de yapılacak olan Kürt Konferansı elbette barışı destekler. Ancak konferans öncesi, barış sürecinin askıya alınması için dış güçler baskı yapıyorlar. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna meydan vermemek gerekiyor. Süreçte ben ve benim gibi barış isteyenlerin de fikirlerinin alınması faydalı olacaktır." diye konuştu. 

YORUMLAR 1
  • Ahmet hakan AK 10 yıl önce Şikayet Et
    Esed ve şii Irak. devrilmesi mutlaka zaruridir Türkiye için...Bu sebeple uzun yaşadı Esed! pkk yanlısı bu ülkeler esedi ayakta tutuyorlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'