Çetin Doğan: Kendimi yakarım!

28 Şubat davasında çapraz sorgulamada soruları yanıtlayan emekli Orgeneral Çetin Doğan, bir soru üzerine “Olaylara müdahale ettiğimizi gösteren bir belge bulursanız, kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım” yanıtını verdi.

Çetin Doğan: Kendimi yakarım!
Çetin Doğan: Kendimi yakarım!
GİRİŞ 27.09.2013 12:31 GÜNCELLEME 27.09.2013 14:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İzleyicilerin arasında bulunan Kerim Sümer, "Namaz kıldığım için 6 gün hapse girdim. Yalan söylüyorsunuz" diye bağırınca duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan dışarı çıkarıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmada Doğan, müşteki avukatları ile savcının sorularını yanıtladı. Bazı Refah Partililer'in avukatı İsmail Aydos'un "Mütedeyyin insanlara değil, siyasal İslama karşı olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu ikisini ayırma yetkisi kimdedir?" sorusuna Doğan, "Buna anayasal kuruluşlar karar verir. Türban o dönemde üniversitelerde ve resmi kurumlarda yasak edilmiştir. Bunun dışında bir yasağı öngörmedik. O dönemde ellerinde sopalarla kendilerini bir tarikattan sayanlar, bize göre irticanın tam kaynağıdır. Hiç kimsenin namazına, niyazına, camiye gitmesine karışmadık" şeklinde yanıt verdik.

BÖYLE BİR MEVZUAT YOK

Avukat Aydos ise Doğan'a, o dönemde yaşanan mağduriyetlerin sebebinin Batı Çalışma Grubu (BÇG) olduğunu, garnizon dışında sosyal hayata, okullara, camilere, şirketlere katıldıklarını söyledi. Bir askerin mevzuatta olmayan bir şey yapmayacağını söyleyen Aydos'a Doğan, böyle bir mevzuat olmadığını savunarak "Böyle olaylara müdahale ettiğimizi gösteren bir belge bulursanız, kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım" yanıtını verdi. Doğan ayrıca, Şevket Kazan'ın avukatı Yılmaz Bölükbaşı'nın sorusu üzerine BÇG'de mahkeme, basın ve STK'ları yönlendiren bir birim olmadığını söyledi ve "Başbakan, ‘Çevik Paşa'yı çok seviyorum' diye birkaç kez mesaj gönderdi. Bunu ayrıca ifade edeyim" dedi.

O açıklamaların provasını yapardık

28 Şubat davasının tutuklu sanıklarından emekli Tümgeneral Erol Özkasnak da dün savunma yaptı. Özkasnak, "Aradan 16 yıl geçtikten sonra, bugün 28 Şubat sürecinde kimin ne yaptığını bir yere bırakarak, yaşları 60-80 arasında olan askerler burada sanık sandalyesine oturtulmuşlardır. Bu tablo, Cumhuriyet tarihinin en haksız ve hazin tablosu" dedi. Özkasnak şöyle devam etti:

KARADAYI ÇOK TİTİZDİ

"Yaptığım açıklamaların hiçbiri şahsi görüşlerim değildi. Bir defa dahi kendi görüşümü açıklasaydım, görevden alınırdım. İsmail Hakkı Karadayı çok titizdi, açıklamaların provalarını dahi yaptırırdı. BÇG'de bana görev verilmedi. Hiçbir toplantısına katılmadım. Görev verilseydi çalışırdım. Beraatımı talep ediyorum." İfadenin ardından Savcı Kemal Çetin, soru sormak istedi. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, Çetin'e, "Soramazsınız" dedi. Savcı ise "Sorma hakkım var" deyince Köksal, "Benim de kimin ne zaman soru soracağını belirleme hakkım var. Susun. Bu mahkemenin amiri benim" diyerek sert tepki gösterdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 16
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    ........ Hadi beee ciddimisin SÖZ ağızdan çıkar.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Çetin... Sen zaten yanmışsın... Farkında mı değilsin kafa mı yapıyosun?
    Cevapla
  • mahmut bayrak 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah Aşkına yakma kendini yazık olur. . Müdaheleci değil müdahil olmakla suçlanıyorsun
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR İNSAN KENDİNİ YAKACAKSA KİMSE ENGELLEYEMEZ,KENDİNİ İNTİHAR EDECEKSE KİMSE ENGELLEYEMEZ.(((((. Kendini yakma ve intihar etme işi öyle kolay değil.Kendimi atarım diye yüksek yerlere,köprülere çıkanları çok gördük ,çoğuda o işi yapamadı,beceremedi,yapmadı.İçlerinde general olana hiç rastlamadık.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    UYANIKLIKTA SINIR TANIMAMIŞ . Çevir kazı yanmasın :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı