Asker ve komutanlardan kurban duası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2070 rakımlı Gomane Dağı'nda konuşlu üs bölgesinde, ilçenin güvenliğini sağlayan Mehmetçik, zorlu doğa koşullarında Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor

GİRİŞ 18.10.2013 00:38 GÜNCELLEME 18.10.2013 00:45

1. Motorlu Piyade Tabur Komutanı Binbaşı Yazgan: "Bugün bayram ve askerlerimiz her türlü hava ve arazi şartlarında görev yaparak her türlü övgüyü hak ediyorlar"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2070 rakımlı Gomane Dağı'nda konuşlu üs bölgesinde ilçenin güvenliğini sağlayan Mehmetçik, zorlu doğa koşullarında Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor.

Terör örgütünün geçen yıl ilçe merkezini hedef alan saldırılarında teröristler tarafından tutulan ve terör örgütü PKK'nın sözde bayrağının çekilmesiyle gündeme gelen Gomane Dağı, güvenlik güçlerince geçen yıl düzenlenen hava destekli operasyonlarda teröristlerden temizlendi.

Operasyonların sona ermesiyle 2070 rakımlı Gomane Dağı'na askeri imkanlarla yol açan ve zirvesine Türk bayrağı çeken 34. Hudut Tugay Komutanlığı, oluşturduğu üs bölgesinde 14 aydan bu yana gerek ilçenin gerekse çevredeki birliklerin güvenliğini sağlıyor. Adeta kartal yuvasını andıran üs bölgesinde, zorlu doğa koşullarına aldırış etmeden gece gündüz görev yapan askerler, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor. Bayram dolayısıyla alınan kurbanlıkları dualar eşliğinde Gomane Dağı'nın zirvesinde komutanlarıyla kesen Mehmetçikler, ailelerinden uzakta buruk bir bayram geçirirken her zaman göreve hazır olduklarının mesajını veriyor. Askerler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, bayramın ilk günü kendilerini ziyaret etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyor.

Üs bölgesinde oluşturulan mevzilere giderek Mehmetçikle bayramlaşan 1. Motorlu Piyade Tabur Komutanı Binbaşı Cumhur Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üs bölgesinde Şemdinli ilçesinin güney ve batı emniyetini sağladıklarını, tabura bağlı üç üs bölgesinde Şemdinli-Derecik, Şemdinli-Tekeli ve ilçeye giden yolların güvenliğinin sağlandığını söyledi.

Binbaşı Yazgan, her türlü hava ve arazi şartlarında, her zaman ülkenin güvenliği, halkın emniyeti için görev yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bugün bayram ve askerlerimiz her türlü hava ve arazi şartlarında görev yaparak her türlü övgüyü hak ediyorlar. Hepsi de bir kahraman. Hepsi ailesinden uzakta ve hepsi ana kuzusu. Ama onlar bize emanet. Hiçbir anne, babanın, eşin, sevgilinin çekincesi olmasın. Onları teslim aldığımızdan daha iyi bir şekilde teslim edeceğimizi de unutmasınlar. Güzel ülkemizin bu güzel yerinde görev yapan tüm tabur personelim adına tüm Türkiye'ye iyi bayramlar diliyorum. Güzel ülkemizin bu güzel köşesinde bu bayramı huzur ve refah içinde yaşıyorsak başta ebedi başkomutan ulu önder Atatürk ve bu ülke için canlarını feda etmiş şehitlerimize, bu yolda gazi olmuş herkese minnet, şükran ve saygıyla teşekkür ediyoruz." -"Zorlu hava koşulları azmimize güç katıyor"

Mevzide nöbet tutan Kayserili er Mustafa Taşdemir, Gomane Dağı'ndan ailesinin ve Türkiye'nin bayramını kutlayarak, şunları kaydetti: "Burada görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Her ne kadar bayramda ailemizden ayrı kalsak da binlerce ailenin bayramı huzurlu geçirmesini sağlıyor olamak bize onur veriyor. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan tugay komutanımızın yanı sıra bayram günü bizleri ziyarete gelen sayın Kara Kuvvetleri Komutanımıza da teşekkür ediyorum. Burada görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Daima hazırız ve her zaman güçlüyüz. Hiçbir coğrafi ve hava şartı bizi kesinlikle yıldırmıyor. Aksine azmimize daha fazla güç katıyor. Özellikle buranın arazi şartları büyük bir handikap. Bunun yanında mevsim şartlarına bağlı olarak özellikle kış ve yağışlı zamanlarda zor geçiyor. Ama bizim de her türlü duruma karşı aldığımız önlemler ile tüm arazi ve hava şartlarına karşı her türlü teçhizatımız var. Vatandaşlarımızın güvenliğini en iyi şekilde sağlıyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak