Türkiye'nin 153 yıllık hayaline kör oldular

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümünde açılacak olan Marmaray Projesi dünya medyasının ilgisini çekerken açılışın yapılacağı gün Türkiye'nin önde gelen gazeteleri dev açılışı görmezden geldi.

Türkiye'nin 153 yıllık hayaline kör oldular
Türkiye'nin 153 yıllık hayaline kör oldular
GİRİŞ 29.10.2013 13:43 GÜNCELLEME 29.10.2013 15:32
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yahya Gür'ün haberi

Türkiye  bir taraftan Cumhuriyet'in 90. yılını kutlarken diğer taraftan 153 yıl önce gündeme gelen tüp geçit projesi Marmaray'ın açılış heyecanı yaşanıyor. 

Dünyanın önde gelen medya kuruluşları dev projeyi sayfalarına taşırken  Posta, Milliyet, Bugün, Ortadoğu, Yeniçağ birinci sayfalarında projeye hiç yer vermedi. 

Türkiye'nin 'Amiral Gemisi' olarak lanse edilen Hürriyet ise dev projeye gazetenin birinci sayfanın en alt köşesinde en küçük yeri ayırdı. 

Hürriyet, sürmanşetten Cumhuriyetin Gülen Yüzü ile Cumhuriyet Bayramını verirken manşetinde ise "Türkiye'nin Hediyesi" başlığı ile Türkiye'nin 121 ülkeye yaptığı yardımı; kemik yakma fabrikası,  su kuyusu, cop ve Toma'ları verdiğini haberin spotuna taşıması dikkat çekti. 

Sözcü gazetesi bugün "Miras Yediler" manşetini attı ve Atatürk döneminde yapılanlarla AK Parti döneminde satılanları sıraladı. 

Milliyet ise Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat büyük ödülünü "TEKLİF KÖŞK'ten başlığı ile manşetine taşıdı. 

İŞTE BUGÜN ÇIKAN GAZETELERİN MANŞETLERİ 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • yasin sağbaş 10 yıl önce Şikayet Et
    sözde cumhuriyetçiler. ülkeyi 1 adım ileri götürmemek için her haltı yaparsınız toplumun yararına bir tane iş yapmazsınız iş yapanlara engel olursunuz ondan sonra biz Atatürkçüyüz cumhuriyetçiyiz diye takla atarsınız Atatürk bugün olsaydı siz olmazdınız sizin hepinizi buradan sürerdi herhalde
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    Kalp mühürlümü..??. Göz'ü görmesi muhaldir.Ne bekliyorsunuzki.? Onlar kendilerine verilen vazifelerini icra ediyorlar.Ama gözü açan tek şey musalla taşıdır.
    Cevapla
  • ismail kus 10 yıl önce Şikayet Et
    cok ayip. insan ne kadar fesatlansa da yine de manset yapar. bunlarin yaptigi cok ama cok ayip.
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 10 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra sana burada tarih öğretmeye kalkmayacağım...sana tarih ÖĞRETMEYE ömrüm yetmez.... yedi düvel deyip te kendini gazladığın ülkelerin hangisine kaç kurşun sıktın?? 1918 de mondrostan sonra kaç ingiliz italyan fransız (düzenli ordudan bahsediyorum) askeri öldürdün?? yedi düvelle 1.dünya savasında mücadele ettik kurtuluş savaşında değil... 7 düvelle mücadele edip 9.167 verdik dimi? komik olma... oysa 1. dünya savasında 250.000 çanakkale, 450.000 yemen, 100.000 kafkas, 90.000-100.000 balkanlar 1 milyona yakın şehit verdik... yunanlılardan kurtuldugunu mu kutlayacaksın yoksa malazgirti, mohaçı, plevneyi, çaldıranı, prevezeyi mi ÇANAKKALE Yİ Mİ????
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ottoman kardeşim ecdadımız 7 düvelle savaşmıştır. adı üstünde savaşmıştır.analar ağlamasın deyip ver kurtul yapmamıştırlar.halkın arasına temsilciler gönderme olayı tarihte damat ferit zamanında yaşanmıştır.halkı ikna etmek isteyen bu grup başarılı olamamıştır,milli mücadele yapılmıştır.türküm doğruyum silmekle milletin hafızasından çıkmaz.ben sözcüde okuyorum,haber7 de zaman da.herkes istediğini okumalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor