Cumhurbaşkanı Gül 'Aşkabat günleri'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aşkabat Günleri çerçevesinde Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu'nun gösterisini izledi.

Cumhurbaşkanı Gül 'Aşkabat günleri'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Gül 'Aşkabat günleri'ne katıldı
GİRİŞ 14.12.2013 20:42 GÜNCELLEME 14.12.2013 20:42

Gül gösterileri izlediği sırada dengesini kaybeden atın yere düşmesi sonucu ekip lideri başından yaralandı. Ekip lideri, yaralı halde vatandaşların büyük alkışlarıyla gösterisine devam etti.

Hafta sonunu siyasetten uzak geçirmeyi tercih eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aşkabat Günleri çerçevesinde ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu'nun gösterilerini izledi.

Gösteriye spor bir kıyafetle gelen Cumhurbaşkanı Gül'ün klasik takım elbise yerine ceket ve kazak kombinasyonunu tercih etmesi dikkat çekti. Gül, ASKİ Spor Salonu'nu dolduran vatandaşların büyük alkışlarıyla içeriye girdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün vatandaşları selamlamasının ardından gösteriler başladı.

Gösteriler öncesinde bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkmenistan'dan gelen göstericilere “İkinci evinize hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. Bir millet iki devlet olarak Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkilere yeni bir kilometre taşı olacağına inandığı Aşkabat Günleri'ne Ankara olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Gökçek, “Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki kadim dostluğun omuzlarımıza yüklediği tarihi sorumlulukla bizler Aşkabat ve Ankara'yı kardeş şehirler ilan ederek halklarımız arasındaki ilişkileri güçlendirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından salonda kırbaç sesleri yükselmeye başladı. Nefes kesen gösteriler salonun tamamını dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış topladı. Atlara hayranlığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Gül ise gösterileri büyük bir beğeni ile izledi. Gösteriler sırasında ekip lideri atın dengesini kaybetmesi üzerine yere düştü. At ile birlikte yere düşen ekip lideri başından yaralandı. Başından kanlar akan ekip lideri, salonu dolduran vatandaşların alkışları üzerine başına koyduğu bir bezle gösterilere devam etti. Ekip liderinin yaralı halde gösterilere devam etmesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de alkışlarıyla destek verdi.

Tehlike sınırlarının zorlandığı gösteriler sırasında zaman zaman küçük kazalar da yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül at gösterilerinin tamamlanmasının ardından salondan ayrılırken, etkinlikler akrobasi gösterileri ile devam etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...