Suriyeliler "Kızılay Gıda Kart"ı sevdi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteyner kentte barınan Suriyeliler, "Kızılay Gıda kartı" programı kapsamında dağıtılan kartlarla marketlerden istedikleri ürünleri satın alabilmenin memnuniyetini yaşıyor.

Suriyeliler "Kızılay Gıda Kart"ı sevdi
Suriyeliler "Kızılay Gıda Kart"ı sevdi
GİRİŞ 17.12.2013 12:55 GÜNCELLEME 17.12.2013 12:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Harran'daki konteyner kentte barınan yaklaşık 13 bin Suriyeliye bir yıl önce "Kızılay Gıda Kart" dağıtıldı. Böylece tesisteki marketlerden aylık 80 lira tutarında gıda malzemesi satın alabilen Suriyeliler, ihtiyaç duydukları gıda maddelerini alarak geçici yuvalarında istedikleri yemekleri de pişirebiliyor. Suriyeli sığınmacılar, yaklaşık bir yıldır devam eden uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Market işletmecilerinden Fevzettin Nacar, sığınmacılara her türlü ürünü sunmaya çalıştıklarını belirterek, Suriyelilerin daha çok bezelye türündeki yiyeceklere rağbet gösterdiğini ifade etti.

Suriyeli Ümeyye Rızki da aile fertlerine istedikleri yemeği pişirebilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Türkiye'ye minnettar olduğunu dile getirdi.

"5 yıldızlı uygulama"

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, uygulamanın Suriyeli misafirleri oldukça memnun ettiğini, yemek seçimi konusunda tercih yapabilmenin önemli bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Uygulamanın örnek bir çalışma olduğuna işaret eden Gerem, "Bu uygulamaya 5 yıldızlı uygulama diyoruz. Misafirlerimizin nakitleri hazır, tesislerdeki markete gidip gönüllerince alışverişlerini yapıyorlar. Bu bizim dahi sahip olmadığımız güzel bir imkandır. İmkan olsa keşke de diğer Suriyeliler için de benzer uygulama faaliyete geçirilebilse" diye konuştu.

Gerem, bu imkanın sağlanmasına rağmen yine de Suriyelilerin biran önce ülkelerine dönebilme ihtimallerini hesaplandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Cevat Öner 10 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun. kardeşlerimize uzanan bu eller nurla dolsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?