Bu şehirde hayat durma noktasına geldi

Iğdır'da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

Bu şehirde hayat durma noktasına geldi
Bu şehirde hayat durma noktasına geldi
GİRİŞ 30.12.2013 14:18 GÜNCELLEME 30.12.2013 14:21

Kar yağışı ardından kentte soğuk havaetkisini sürdürmeye devam ediyor. İl genelinde sıfırın altında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde çeşmeler dondu, ağaçlar buz tuttu, bazı araçlar ise yollarda dondu. 

Olumsuz hava şartlarından dolayı yollarda donan TIR'lar ise ateşle ısıtılıyor. Iğdır'da görülmemiş bir soğukla karşı karşıya olduklarını anlatan Emrah Karadağ, "Iğdır'da son yılların en soğuk günlerini yaşıyoruz. Kar yağdıktan sonra hiç yerden kalkmadı. Kaç gündür güneşi göremiyoruz" dedi.Mazotun donmasından dolayı yolda mahsur kaldıklarını anlatan TIR sürücüsü, "Gördüğünüz gibi donan depoyu ateşle çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

IĞDIR'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Iğdır'da kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya sakatat ve yem bırakıldı.Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Orman İşletme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kent Ormanı'nda yaban hayvanlar için doğaya sakatat ve yem bırakıldı. Ekipler kovalara doldurdukları yemleri ve poşetler içindeki sakatatları kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ağaçların diplerine koydu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, bölgede soğuk havanın etkili olduğunu ve bu soğuk havanın doğal yaşamı da olumsuz etkilediğini söyledi. Yaban hayvanlarının soğuk hava ve kardan dolayı yem bulmakta zorluk çektiğini belirten Türkoğlu, çetin geçen kış mevsimi boyunca yaban hayvanlar için doğaya yem bırakacaklarını vurguladı.

Özellikle kanatlı yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığını ifade eden Türkoğlu, "Biz bu soğuk havada yaban hayvanları için kentin farklı bölgelerine yem bırakıyoruz. Iğdır bu yıl soğuk bir iklim yaşıyor. Bu soğuk havada en çok yaban hayvanları etkileniyor.

Bizde bu soğuk havada yaban hayvanlarına yem bırakarak, onların güçlü olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizle ortak bir çalışma yaptık. Bütün vatandaşlarımızı bu soğuk günde duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü gerçekten hava çok soğuk ve bu hayvanlarımız olumsuz etkileniyor.

Biz kış boyunca toplamda 10 ton 500 kilogram yem dağıtacağız" dedi.Orman İşletme Şube Müdürü Hasraf Aka ise, yaban hayvanlarının kent ormanında yoğun olarak yaşadıklarını belirterek, bundan dolayı burada yemleme çalışması yaptıklarını söyledi. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir çalışma yaptıklarını anlatan Aka, bu yemleme çalışmasının doğal yaşam için fayda sağladığını ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor