THY'den Bank Asya iddialarına yanıt

Türk Hava Yolları, Bank Asya ile alakalı banka işlemlerine dair açıklama yaptı. İşte o açıklama;

THY'den Bank Asya iddialarına yanıt
THY'den Bank Asya iddialarına yanıt
GİRİŞ 15.01.2014 18:07 GÜNCELLEME 16.01.2014 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları'ndan (THY) şirketin banka işlemlerine dair yapılan açıklamada "Türk Hava Yolları hazine işlemleri Yönetim Kurulu'nun belirlediği prosedürlerle ifa edilmektedir. Belirlenen prosedürler şirket temsilcileri tarafından özenle uygulanmaktadır. Hazine işlemleri için hem yurtiçi hem de yurtdışı bankalar ile kredi limitleri, kredibilite ve risk limitleri doğrultusunda çalışılmaktadır. Aralık ayının son haftasında para piyasasında yaşanan dalgalanma sonrasında özellikle döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında Ortaklığımız, kısa dönemli döviz ve TL yükümlülüklerinin ifa edilebilmesi için likiditeye yönelik gerekli aksiyonları almaktadır. Diğer yandan Ortaklığımız mevcut nakdini likiditeyi öncelemek ve işletme sermayesinin gerektirdiği likidite korunmak suretiyle hem günlük hem aylık vadelerle nemalandırılmaktadır.

HALEN O BANKADA NAKİT VAR

Geçmişte olduğu gibi Ortaklığımız hem yurtiçinde hem de yurtdışında para piyasasındaki gelişmeler ışığında çalıştığı tüm bankaların kredilibitesini, çalışma esaslarını gözden geçirerek gerekli aksiyonları almaktadır. Alınan kararlar, ticari kurallar çerçevesinde tüm taraflar ile karşılıklı olarak müzakere edilmek suretiyle uygulamaya konulmaktadır.

Gerek Yönetim Kurulu gerek Ortaklığımız temsilcileri Ortaklık adına hareket ederken "basiretli bir işadamı" gibi davranmaktadır. Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır ve halen ilgili bankada THY nakdi bulunmaktadır.

PİYASA DOLANDIRICILIĞI YAPILIYOR

Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, haber ya da yorum yapılması yahut bunların yayılması piyasa dolandırıcılığı suçunu teşkil etmektedir. Bu çerçevede her türlü kurum ve kuruluş tarafından Ortaklığımız hakkında doğru haber ve yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, Ortaklığımızca onaylanmamış bilgi, haber, yorum ve değerlendirmelerden sakınılması, aksine hareket edenler hakkında hukuki ve cezai sorumluluğun söz konusu olacağı bilinmelidir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 1
  • Mehmet Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    para THY'nin Değil mi?. isterse çeker başka bankaya yatırır, devlete savaş açan bir yapıya daha fazla para yatıracak değil ya!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?