Dur ihtarına uymadılar: 1 ölü, 1 yaralı, 3 asker gözaltında

Klis'te askerler, Suriye sınırında 'Dur' ihtarına uymayan kişilerin bulunduğu araca ateş açtı. 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Dur ihtarına uymadılar: 1 ölü, 1 yaralı, 3 asker gözaltında
Dur ihtarına uymadılar: 1 ölü, 1 yaralı, 3 asker gözaltında
GİRİŞ 23.01.2014 14:36 GÜNCELLEME 23.01.2014 14:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Açılan ateşte yaralanan 2 kişiden 30 yaşındaki Fayat Arslan kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü, 3 asker ise gözaltına alındı.

Olay, sabaha karşı Suriye sınırındaki İnanlı Köyü'nde meydana geldi. Sınır hattında devriye görevi yapan askerler, Suriye'den getirilen kaçak şekerleri otomobile yükleyen 2 kişiyi fark etti. Kaçakçılık yaptığı iddia edilen 2 kişi uyarıda bulunan askerleri görünce otomobille kaçmaya başladı. Otomobilin peşine düşen askerler ile 'dur' ihtarında bulundukları şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında askerlerin ateşlediği tüfeklerinden çıkan mermiler, otomobildeki Fayat Arslan ile 25 yaşındaki Yusuf Karaçizmeli'ye isabet etti. Yaralanan 2 kişi, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

3 ASKERE GÖZALTI

Acil serviste müdahale edilen yaralılardan Fayat Arslan kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Karaçizmeli'nin tedavisine devam edilirken, ölen Arslan'ın cesedi ise otopsi için morga konuldu. Bu olayın ardından Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Askeri Savcılığı başlatılan incelemede ise olay sırasında ateş açtıkları belirlenen isimleri açıklanmayan 3 asker gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Ali BULUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Kaçakcılar şehirede giriyorlar. Şehir içinde de trafiğe uymayıp jiplerle sorun yaratıyorlar..Çözüm bulunmalı..
    Cevapla
  • Orhan Acar 10 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYADA MİLYONLARCA İNSAN KAÇAK YOLLARDAN BAŞKA ÜLKELERE HİCRET EDİYOR. Bu insanlar kendi ülkelerindeki zalim diktatörlerden kaçıyorlar veya açlık çektikleri için kaçıyorlar. Ne yapacaksınız bu insanları sınırda öldürecekmisiniz? Aşağıdaki yorumculara bakarsak hepsini sınırda öldürmek lazım. Neme lazım terörist meröristtir. Araçlarına bomba falan yüklüdür. Yav arkadaşlar öle şeyler sölüyosunuzki insanın kanı donuyor. Gerçekten bu yazdıklarınıza inanmak istemiyorum ben.
    Cevapla
  • ferhat 10 yıl önce Şikayet Et
    Ölenlere Allah'ten rahmet dilerim.Mekanı cennet olsun.. Ama rahmetli yanlış yapmış.askerin suçu yok. o ona verilen görevi ifa etmiş. Şeker yerine ya tnt olsa ne olacaktı. yada desteğe rağmen izlerini kayıp ettirip. o patlayıcı ile şehirlere girseler. Asker suçlu olacaktı demi. e madem ateş etmeyecekler. bu işte hapiste yok ekmek parası için asgari ücretle çalışan bizler de gidelim kaçakçılık yapalım. ne diye çalışıyoruz ki. Orhan Acar da sokakları kendisi süpürsün.
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 10 yıl önce Şikayet Et
    Sınır. sınır yol geçen hanı değil. asker vurmuşsa haklıdır. ne yapacaktı ya? sınırı geçen kaçakçı mı, terörist mi bilinmez. sınır kapıları harici geçmek yasak. askerimiz kimi sınırda görürse indirir. O KADAR ! derhal o askerler bırakılmalıdır.
    Cevapla
  • nevzat 10 yıl önce Şikayet Et
    YA ARAÇ BOMBA YÜKLÜ OLSAYDI?. ya araç bomba yüklü olsaydı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?