Öcalan'dan Mesut Barzani'ye mektup

Bugün Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile birlikte İmralı'da terör örgütü PKK lideri Öcalan'la bir görüşme gerçekleştiren HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Öcalan'dan Mesut Barzani'ye mektup
Öcalan'dan Mesut Barzani'ye mektup
GİRİŞ 25.01.2014 19:10 GÜNCELLEME 25.01.2014 19:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşte heyetin açıklamasından satırbaşları:

BARZANİ'YE MEKTUP

Açıklamada, "Görüşmede devam eden çözüm süreci ve bununla bağlantılı olarak Federal Kürdistan Bölgesi ile Rojava'daki Kürtler arası ilişki biçimlerini ve gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresi konularını ele aldık. 2 buçuk saat süren toplantıda Öcalan sürecin bölgede yaşanan gelişmelerden bağımsız ele alınamayacağını ifade ederek, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani'ye iletmek üzere bir mektup kaleme aldığını ve bizlere teslim edilmek üzere yetkililere verdiğini belirtti." denildi.

HÜKÜMETE SÜREÇ UYARISI

Açıklamada ayrıca, "Mektubun bize iletilmesi durumunda Sayın Zana birlikte Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçerek Ulusal Kongre'nin tarafları ile görüşmeler yapacağız. Öcalan görüşmede ayrıca sürecin seçime dönük yüzde hesaplarına kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı ve 'Hükümet bu konuda bir aymazlık içine girerse süreç büyük zarar görür' dedi. Ayrıca görüşmeyi çok önemsediğini dile getirerek İmralı'ya gelecek siyasi heyetlerin de çoğaltılması gerektiğini bizlerle paylaştı." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 5
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞEHİT MEZARLARI ÇATIRDIYOR FARKINDA MISINIZ?. Şehitlerinde bir gün seferden döneceği günler olacaktır!
    Cevapla
  • göktürk 10 yıl önce Şikayet Et
    bizim dinciler buna bir şey yazmıyor nedense. DİNCİ KELİMESİNDEN NEFRET EDERİM dinsiz materyalist çevrelerin uydurduğu bir kelimedir dini aşağılama vardır fakat bizde adını dinci diyebileceğiz kesim var bunlar vatan millet konularında yorum yapmazlar
    Cevapla
  • şenol DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    adam yerine koyarsan böyle olur. adamın sanki koruyanı var
    Cevapla
  • seyit yunus 10 yıl önce Şikayet Et
    cumali şahin . insan tövbe eder ve şimdi ki siyasilerden çok devletin işine yarıyorsa ne yapacağız ... sadece acaba dünyada allahaın adalettinden ve bağışlama otoritesinden başka otoriteler mi var benim haberim yok... umarım ne demek istediğimi anlamışsınzıdır...
    Cevapla
  • cumali şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık. Resmen Emir Veriyor Bakale ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!