Günün fotoğrafı bu olsa gerek!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çığ altında kalan 4 İranlı'dan 2'sinin cesedine ulaşıldı. Çığ altında bulunan diğer iranlıları arama çalışmaları ise sürüyor.

Günün fotoğrafı bu olsa gerek!
Günün fotoğrafı bu olsa gerek!
GİRİŞ 07.02.2014 17:57 GÜNCELLEME 07.02.2014 19:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası'ndaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye'ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 8 gün önce dönüş yolunda çığ altında kaldı. Kendilerinden haber alınamayan 4 İranlı için çığın düştüğü Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası Çimen mevkisinde, bazı eşyalarını bulunması üzerine de arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Hakkari AFAD ekipleri, Şemdinli Belediyesi Fen İşleri personeli, Şemdinli Belediyesi ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri ile köylülerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında bugün Faxır Ahmet, ile Xebat İsmail'in cenazelerine ulaşıldı. Halen çığ altında bulundukları belirtilen Şakir Salih ve Adem Mustafa'yı arama çalışmaları ise sürüyor.

ÇIĞ BÖLGESİNDE CUMA NAMAZI

Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına katılan yaklaşık 300 kişi, cuma namazını çığ bölgesinde kıldı. Yüzlerce vatandaş kar üzerine serdikleri giyisiler üzerinde cuma namzını kılarken, çığ altında kalan İranlılar için de dua etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    memolo memo ... KÜRTLERE ERMENI diyen yok...abartma...2 . Selanik Hukuk profesörlüğü yapmış olan Moiz Kohen, TekinAlp takma adıyla milliyetçi ve Türkçü kitaplar yazarak, Türkleri dinden uzaklaştırmaya çalışmıştır. İslâm’a düşman Türkçülüğü ve milliyetçiliği Müslüman Türkler değil, Yahudiler çıkartmıştır.Amaçları Osmanlı İslâm devletini ve Halifeliği yıkmak, Filistin’de bir Yahudi devleti kurmak, daha sonra bütün Ortadoğu’yu “Büyük İsrail” sınırları içine sokmaktı. (Nil’den Fırat’a kadar...) ki KÜRDISTANIN BÜYÜK KESIMIDE icinde..Türkçülük yapan Tanzimatci meşhur Ahmet Vefik Paşa’nın dedesi MÜSLÜMAN !! bir Bulgar Yahudisidir! Arapçılığın, Arap milliyetçiliğinin acı faturasını, başta Filistinliler olmak üzere bütün Araplar ödemiştir. simdi butun bu olaylardan sonra sadece TÜRK MILLIYETCILIGINI övenler baska ülkede o ülkenin MILLETINI ÖVENin YAHUDI olmadigini nerden biliyorsun? IRKCILIK zehirini kusanlar acaba gecekten VATANSEVERmi ?
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    memolo memo ... KÜRTLERE ERMENI diyen yok...abartma...1 . 2-3 cahilin demesi ile TÜRK halk böyle düsünoyr demekte ya cahilliktir yada istismarcilarin isidir...tipki ...Bu memlekette dinsiz milliyetçiliği, dinsiz Türkçülüğü Yahudiler ve Sabataycılar çıkartmıştır. Bir Macar Yahudisi olan Arminius Vambery bunlardan biridir. Pan-Türkizm kelimesini ilk o çıkartmıştır.Türkçe’yi o kadar iyi biliyordu ki, İstanbullu derviş Reşid efendi kılığında ingilzlere casusuluk yapiyordu.Yine bir Yahudi olan Leon Kahun, Müslümanlara Türkçülük aşılamak için “Türkçü” romanlar ve tarih kitapları yazmıştır. “Introduction á l’Histoire de l’asie” adlı kitabında Pan-Türkizm telkinatı yapar.Bir İngiliz Yahudisi, Arthur L. David, kitabında Türklere, üstün oldukları şuurunu aşılamak ister.Jön Türklerin liderinden biri bir İtalyan Yahudisi olan ve B’nai B’rith locası mensubu Emmanuel Karasu’dur. Jön Türk gazetesini Rus Yahudisi Vladimir Jabotinzky çıkartmıştır.
    Cevapla
  • hakan aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    bir karşılaştırma. Şimdi yazacaklarım yanlış anlaşılmasın sadece bir karşılaştırma. Düşünün örneğin Balıkesir'de köylüler çığ altında kalanları kurtarmaya gittiler ve Cuma vakti girdi. hepsi aramayı bırakıp Cuma'yı birlikte kılar mıydı? Bu sahne özelde Şemdinli'lerin genelde Kürtlerin islam'a bağlılığını ortaya koyuyor.
    Cevapla
  • murat ususlu 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtler ermeni değil ama . kürtleri temsil ettikleri iddia eden kişiler ermenilere çalışıyor ve içlerinde ermeni kürtlerde var. sadece ermenilere değil birçok ülkeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • emrah erg 10 yıl önce Şikayet Et
    habere bak. ülkeye yasadışı yollarla girmeye çalışanları olumlayan bir haber.bu ülkeyi yol geçen hanına çevirmişler.bu ülke dingonun ahırımı ki girmeye çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor