Çocuğunu almak isteyen ailelere şantaj!

Gülen grubuna bağlı okul ve dershanelerden çocuklarını almak isteyen aileler karşılaştıklarını muamele karşısında adeta şoke oldu.

Çocuğunu almak isteyen ailelere şantaj!
Çocuğunu almak isteyen ailelere şantaj!
GİRİŞ 16.03.2014 09:08 GÜNCELLEME 16.03.2014 09:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Gülen grubuna bağlı okul ve dershaneler, çocuklarını buralardan almak isteyen ailelerin önüne senetleri koyup dönem sonuna kadar vermedikleri eğitim ücretini toplu talep ediyor. Kabul etmeyen ailelerse icraya veriliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gittiği her ilde cemaatin dershane ve okullarını kastederek, "Bunların dershane ve okullarında okuyan çocuklarınız varsa buralardan alın" çağrısı üzerine çocuklarını bu kurumlardan almak için harekete geçen aileler, Gülen grubunun senet oyunuyla karşılaştı. Öğrencilerin dershane ve okullarından ayrılmasının önüne geçmek isteyen cemaatin, ailelerden dönem sonuna kadar vermedikleri eğitimin parasını toplu olarak talep ettiği öğrenildi. Fethullah Gülen'e ait eğitim kurumlarının, 2014 Haziran ortasında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı ile kapanacak olan dönem sonuna kadar vermedikleri 3 aylık eğitimin ücretlerini, çocuklarını almak isteyen ailelerden toplu olarak talep ettikleri ortaya çıktı. Cemaatin bu şantajlarına rağmen çocuklarının kaydını alan ailelerin senetlerinin de yine bu kurumlar tarafından icraya verildiği tespit edildi.

'YÜZDE 50 ÖĞRENCİ KAYBEDECEKLER'

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça da ailelere senetle baskı uygulanarak öğrencilerin bu eğitim kurumlarında kalmaya zorlandığını ifade ederek şunları anlattı: "Bu konuda ailelerden çok sayıda şikâyet alıyoruz. Aileler çocuklarının kayıtlarını bu kurumlardan başka kurumlara almak istediklerini ama önlerine konulan senetler nedeniyle bunu yapamadıklarını söylüyor. Kanuni prosedüre göre dershaneler öğrenciye verdikleri dersin ücretini hesaplayıp geri kalanını iade etmek zorunda. Bunu kanun, öğrencinin sınava hazırlanması gibi şartlara bağlıyor. Babanın tayini çıkması veya öğrencinin sınava hazırlanmaktan vazgeçtiğini beyan etmesi halinde de paranın iadesi gerekiyor." Öğrencilerin gelecek sene de dershane ve özel okula gideceklerini ifade eden Akça, "Bu gruba ait dershane ve özel okullara önümüzdeki yıl için kayıt yaptıran birçok ailenin de yine şimdiden müracaatta bulunarak kayıtlarını iptal ettirdiklerini öğrendik. Yeni dönem başlamadığı için bu konuda ailelere bir yaptırım uygulayamıyorlar. Bize gelen bilgilere göre önümüzdeki yıl bu gruba ait okul ve dershanelerde yüzde 50'ye yakın bir boşalma olacak" diye konuştu. Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran ise bu kurumlardan çocuklarını almak isteyen ailelerin kalan döneme ait para ödememek için geçerli bir mazeret sunmak zorunda olduklarına dikkat çekerek, "Ailelerin dershanelerden senetlerini alabilmeleri için 'Benim çocuğum artık dershaneye devam edemeyecek kadar ağır hastadır. Biz tayin olduk. Bu parayı ödeyecek gücüm yok' gibi geçerli bir mazeret sunmaları ve bunu belgelendirmeleri lazım. Yoksa parayı ödemek zorunda kalırlar" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 15
  • tagger 10 yıl önce Şikayet Et
    çare. başbakanımızdan çare istiyoruz başbakanım bize sahip ıkıcaktır inşallah.
    Cevapla
  • mehmet taş 10 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayalım. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik öğrenci için en önemli dönem önümüzdeki sezona karar verilmeli neticede bir anlaşma yapılmış ki benim çocuğumda cemaat dershanesinde ve bu yıl için siyasi çekişmelerinden dolayı çocuğumun eğitiminde bir ilerleme gözetemedim, cemaatin hepsini aynı kefeye koyamayız kaldı ki bir programları var ve ekmeklerini ordan kazanan çalışanlar var, seneye zaten herkes beklentisi doğrultusunda çocukları adına karar verir. çocuklarımızın olumsuz etkilenmemesi için olgun davranmalaıyız.
    Cevapla
  • ahmet karatepe 10 yıl önce Şikayet Et
    senetini vermiyormu,. öğrencini dershaneden alacaksan, senedini vermeyip seni icraya verecek ise sende faturanı iste vermez ise maliyeye şikayette bulun. daha önce vermiş olduğun meblaların, o zamanki tarihli faturalarını iste veremeyecektir sende maliyeye bildir. bak nasıl icrayı durduruyor.. şunu da söyleyeyim hiç bir dershane fatura kesmiyor kredi kartı kabul etmiyorlar.senedi tercih ediyorlar.
    Cevapla
  • İbrahim Putkıran 10 yıl önce Şikayet Et
    Beş vakit BED-DUA edeceğim. Üniversite okuyan kızım için 4 bin tlye anlaştık, 10*400 şeklinde ve senetleri imzaladım. Yalnız ben özellikle sordum ve dedim ki şayet KYK (Devletin Yurdu) çıkarsa senetleri verecek misiniz. Ablalar da tabi ki vereceğiz dediler. Kızım 4 ay kaldı ve Kyk çıkınca oraya geçti. Orada taksitler 156 tl dir. Aradaki farkı görün. Şimdi de icraya vereceğiz diye kızımı ( ve binlerce öğrenciyi) tehdit ediyorlar. Onları Allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    dersaneler çocuğu oyalıyor. dersaneye gidip gelirken yolda geçen zaman bile kayıp çalışan öğrenci için. zambak güvender yayınları da camianın. bunları da almayın. camiaya verdiğiniz her kuruş devlete sorun olarak dönüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!