Bülent Arınç: Haşim Kılıç'ı kınıyorum

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Haşim Kılıç'ın açıklamalarına sert çıktı.

GİRİŞ 26.04.2014 12:39 GÜNCELLEME 26.04.2014 13:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Saygısız cümelelerin kullanmasını sayın Kılıç'a yatıştıramadım. Öncesinde özgürlüklerden yana tavır alan Haşim Kılıç'ı biz öyle tanıyorduk.

Dünkü açıklamalarıyla Haşim Kılıç siyasi bir tavır almıştır. Geçmişte bunların örneklerini gördük. Yekta Güngör Özden ve Ahmet Necdet Sezer gibi.

Anayasa Mahkemesi Başkanının yaptığı açıklama: Egosu incinmiş bir kişinin konuşmasıdır. Bu tavırdan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum. Hukukçular siyasetçileri hedef alarak konuşmasını yapmamalıdır.

Sayın Başbakanımızla Ahmet Necdet Sezer'le toplantıya girdiğimizde hep aynı ağır sözlerle dövülürdük. Başbakanımızla birbirimize bakar ya sabır derdik. Biz sabrettik ve o günler geride kaldı.

Hükümetimizin Haşim Kılıç eliyle dövülmesine tahammül edemeyiz. Haşim Kılıç'ı dünkü sözlerinden dolayı kınıyorum. Anayasa Mahkemesi'nin bu yeni hali bizim hükümetimiz devrinde olmuştur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    o da safını seçti. bu ülkede ıskalayanlar ve kaybedenler tükürdüğünü yalayanlar belliydi.CHP+MHP şimdi bunlara fettoşlarda eklendi oldu CHP+MHP+FETTOŞ durun daha bitmedi Haşimde safını seçti.CHP+MHP+FETTOŞ+HAŞİM hepsini toplasanız .....
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    AYM Partisi. AYM nedir? diye sorulsa Ana Yasa Mahkemesi anlaşılır. Ama artık CHP ve MHP ana ve yavru muhalefet muhale0fet yapamadıkları için AYM artık Ana ve Yavru Muhalefet Partisinin her ikisini de üstlenmiş görülüyor.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    yaptırım olmayınca böyle oluyor demekki. siyasi açıklama yapan hukukçular görevden ve meslekten atılsın. yasalardaki görevinin dışında açıklama ve işler yapanlar da aynı şekilde. tarafsızlığını kaybedenler için de bir çözüm bulunup görevden atılmaları sağlanmalı.
    Cevapla
  • Ersin Kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    hacı bayram köseoğlu . AK partiyi muhalefet partileriyle karıştırdın sanırım. Seçimden seçime iktidarı götüremeyen beceriksiz yamalı bohça hükümetleri geride kaldı. Bülent Arınç olsun Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan ülkenin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerdendir. Koltuk kavgası, 12 yıldır milletin sevgisini kazanmış bir partide olmaz. Parti yetkilileri en uygun hangisini görürlerse ona emaneti verirler. Kimsenin endişe etmesin. Araya nifak tohumu ekmek isteyenler avuçlarını yalarlar.
    Cevapla
  • BİLGİN AKREP 10 yıl önce Şikayet Et
    KISMET BU SEFER SIRA (HAŞ) HAŞİ'M E GELMİŞ..!. bu millet her seçimde sandığa gömecek birilerini buluyor...kısmet bu sefer sıra (haş) haşi'm e gelmiş..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti