STK'lar kaçırılan çocuklar için devrede

İnsan Hakları ve Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 3 çocuğun ailelerine iade edilmesini istedi.

STK'lar kaçırılan çocuklar için devrede
STK'lar kaçırılan çocuklar için devrede
GİRİŞ 19.05.2014 15:27 GÜNCELLEME 19.05.2014 15:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mazlum-Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, kaçırılan 3 çocuğun serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, PKK'nın tarafı olduğu Cenevre Sözleşmesi'ne atıfta bulunularak, örgütün çocukları iade etmesi için hemen harekete geçmesi istenildi.

Açıklamada, “H. Gündüz, F.A. Eren ve H.Temel isimli çocukların PKK'ya katılmaları söz konusu ise, öncelikle PKK'nın çocukların iadesi ile ilgili derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Yine ilgili kurumların konuya H.Gündüz, F.A. Eren ve H.Temel'in çocuk olmaları nedeniyle hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Zira PKK'nın 5 Ekim 2013 tarihinde imzalamış olduğu 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname (Cenevre Çağrısı)' kapsamında 18 yaş altındaki çocukların çatışmalarda yer almasını engellemek ve onları çatışmaların etkilerinden korumaya dair yükümlülükleri bulunmaktadır. Yine bu sözleşmeye göre 16 yaşından küçük çocuklar hiçbir şekilde örgüte kabul edilmeyeceklerdir. Bu nedenlerle Mazlum-Der olarak, şayet H. Gündüz, F.A. Eren ve H. Temel PKK dağ kadrosuna katılmışlarsa iadeleri için ilgililerin ivedilikle mesuliyetlerinin gereğini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyor, kamuoyuyla bu duyarlılığı saygı ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ve benzer olylar bu bölgede 30 yıldır vardır. Peki, şu muhalefet partilerinin bu komuyu ağzına aldığı varmıdır? hayir, peki ya! neden haberleri yok? Muhalefet partililler bu ülkede yaşamıyormu? görülen icraatları, Muhalefet partilerinin bu Ülkede yaşamdığını gösteriyor. her nereye gitseler ağızlarında Başbakan Buların yaptığı Muhalefeti, Pensilvanya 100 e katlamadımı? katladı. adam kilometrelerce uzaktan, Muhalefet partilerini birleştirmedimi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!