AYM'den dershaneler için 'esas' kararı

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin dönüştürülmesini de düzenleyen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan ikinci başvuruda eksiklik bulunmadığından esastan incelemeye karar verdi.

AYM'den dershaneler için 'esas' kararı
AYM'den dershaneler için 'esas' kararı
GİRİŞ 22.05.2014 19:39 GÜNCELLEME 23.05.2014 07:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP, Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, başvuruda eksiklik tespit ederek, tamamlanması için ilgililere tebliğ etmişti. Belirlenen eksiklikleri tamamlayan CHP, Anayasa Mahkemesine tekrar başvurmuştu.

CHP'nin ikinci başvurusunun da ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, başvuruda eksiklik bulunmadığından esastan incelemeye karar verdi. Kanunun iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması istemi ise raportörün konuya ilişkin raporunun hazırlanmasından sonra karara bağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Madem incelemeye karar almışlar?..Sanki Milletin parası çok?.. Dersaneler kapanmasın?... .......o zaman Halkın dersane paralarını AYM ve CHP ödesin?...
    Cevapla
  • arthur 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle anayasanın böyle mahkemesi olur. Anayasayı darbeci asker yaparsa mahkemesinde de haşim başkan olur. Abduraman çelebi.
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi o zaman AYM'yi eline geçiren ülkeyi yönetiyor. biz de AYM hakimlerini seçelim. böyle iş mi olur ya. 1 hakim atanıyor 20 yıl görev yapıyor. böyle bi devlet kurumu mu olur.
    Cevapla
  • Mehmet Caner 9 yıl önce Şikayet Et
    Emekli Vaiz Zannediyorduk. Adam başımıza Mafya kesildi.Buna da Allah bir Dayı musallat eder...
    Cevapla
  • Herhangibiri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunu da manşet yaparmısınız.. Chpnin arka bahçesi Eğitim iş sendikası Dersane ve özel okula hayır diye afiş yapıp asmıştı öğretmen odasına gel gelelim chp dersaneyi kaldıran kanunu iptale uğraşıyor.Buyur burdan yak..Samimiyetsizliğin danişkası..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak